(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡17 買眼鏡防比人水做傻仔

971 回覆
9 Like 34 Dislike
傳統鋪
起碼識調較眼鏡
起碼有價錢牌
價都冇標出來啊點樣差唔多
Newblack 水深過太平洋
代購啦
冇人叫你一副都運嚟同代購
可以加埋買其他

仲有
200/4000 都5% 啦
依家樂天仲要10倍積分
4000 Hkd 係淨計 yen(連稅)?

巴打有無好既代購介紹,依家d 代購 手續費,exchange rate 同運費都唔平, 用信用卡俾錢又要再收charge

如果計完差唔多真係本地買好過,如果搵代運
運輸中途唔好彩 爛左 / 本身件貨真係有defect, 到時退/ 換都好麻煩。回程運費 有機要自己負責

再講買到番黎 再出去搵眼鏡店配鏡,有咩整爛 眼鏡店都未必負責

所以如果差不多 or 貴少少真係唔好為左少少錢博

寧願本地眼鏡店買,信用卡又有cash back , 又唔洗驚眼鏡店唔負責

(當然 日本至搵到既款 / 平好多又另計啦)
我都係樂天到search,39xx 連稅應該
本身係諗住集運番黎,但見差唔多就由佢
真係既話淨架買算 配鏡出名
呢排想換副玳瑁tart Arnel,想問下邊到配最平
有冇巴打試過係carousell買眼鏡?

見到有幾個賣家 賣D 金子 gentle monster 唔算貴

信唔信得過?
買過 之前有一個好平 真嘢 但好似移咗民
自己係日本買冇八折真係唔駛諗
你樂天amazon自己可以開到ac都話 如果係有d冇ac要人代購
個代購手續費+運費10%係min pay
仲要係用佢最雞嗰種要等成個零兩個星期嘅物流方式
mercari呢d外國好難開ac喎 最初申請就話國外申請唔到
vpn飛去日本又話要日本電話no認證
搵左間買Dita Schema two . 好抵
我都入左副dita. 睇左下d detail位 比左做開眼鏡d朋友望過 應該真野

而且佢好似好好生意。交收時仲有另一個巴打買左2副
你哋同一間?
邊間?
去淘寶
19元包郵
呢口價比盡未jins
收到樓豬
可以留意下88眼鏡
有時割喉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞