香港酒店討論(19) 冇堂食淨係可以in-room

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
推介buffet定係餐廳
咁差?

我上次半島服務同房都幾好
但野食麻麻
Package 包野既野普通都算
就連叫room service 都麻麻
我room service 叫個洋蔥湯
連面郁無塊芝士一齊焗
一打開都嚇親
估唔到過咗成年,啲菜都仲係咁
上年食完嗰啲唔熟嘅菜,搞到之後成個月食菜都諗起陣草青味
in room四道菜轉咗幾次menu越嚟越cut cost冇晒吸引力
補多句
怕樓底矮同殘真係唔好揀文華,好壓迫,
有次勁唔好彩間房成陣羽絨噏味
食就除咗早餐個菜唔熟,其他都中規中矩
最值回房價嗰part係聽啲資深員工講吓歷史

可能我比較好彩,半島除咗早餐小器咗啲
晚餐食咗個炒飯同三文魚都有驚喜
lobby嘅楊枝甘露打卡able又好食
間房勁正service好好,好主動
要中環海景嘅不如俾多幾舊水住FS,房又靚,service超班
MO住完完全搞唔掂,冇下次
覆咗我會改善,但睇到你同上面巴打咁講就知係開空頭支票

點解冇?
依家hyatt好似會check你填個地址係咪強檢list
係強檢會點樣? 唔俾你check-in?
尖沙咀果間岩岩先中左
如果係咁,即係之前去左,就未有得再去,同倒自己米有咩分別
你講果個係中招既人出沒地點list
我講果個係大廈強檢list
兩個list唔同
宜家應該得帝系列果堆酒店要你開安心出行比佢睇有無去過中招地點
帝字頭要開app 睇?
fb有人講
平均一個ci 15分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞