香港酒店討論(19) 冇堂食淨係可以in-room

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
有冇知Marriott 啲酒店點解咁多都去做檢疫
因為好明顯好賺過做staycation 客
兼且可以做完之後裝修再加價

利申:9 up
以Brunch嚟講邊間抵食? Conrad?
食既話香港頭幾你會點排
四季係咪香港黎講算最好食 (不講價錢)
之後GH?
其他冇食過
女朋友生日睇緊upperhouse
見依加得官網先有in room dining credit優惠,$3,790 有$1,895 credit 冇早餐
klook $3,080得早餐,見佢冇寫包dining credit,應該冇晒dining credit 優惠?
有冇巴絲可以分享下dining credit值唔值
冇晚市難用啲
跨家庭可以去酒店但唔可以返屋企
應該都唔得
私人處所唔係淨係指你屋企,遲啲酒店應該會係你ci 個陣就要你簽張野先
喺 做staycation其實喺冇profit margin,一條房租救全家

檢疫個demand其實一直都好高,如果meet唔到occupancy又有政府包底,又唔洗點執房,日日上in room dining個cost高極有張 Landmark Mandarin啲staff做檢疫做到出4個月bonus

我喺酒店owner見到都會叫管理公司做檢疫
早餐一定要食 姐係1895當減700 淨低你睇下嗌到啲乜 有時可以縮係酒店一日都正既 睇女朋友中唔中意 唔係慳返落pp買野食
btw trip $3050 仲可以用恒生減多200 + cash dollar
conrad唔好食
Grand Hyatt 都好似話差咗
但想問下trip $3,050應該係唔包dining credit?
野食quality係咪自己出去食仲着數
舊文華都差咗
之前去扒房set dinner 塊扒一般 得個龍蝦湯 同cheesecake好少少
數碼港艾美又delay opening date
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞