香港酒店討論(19) 冇堂食淨係可以in-room

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
月尾 咩taste in Japan package
JW 都應該首選
如果唔係諗下Grand Hyatt 嗰類都okay
唔該
Grand Hyatt都睇過 想問吓in room係咪唔可以叫steakhouse嗰啲餐廳
我覺得還好 純粹幾得意同有啲日本feel 但但啲空間好利用得唔係幾好
可以問下booking office 有冇in room dining menu 俾你
海洋公園萬豪5月23號之後得淨房?
唔撚係掛
重點係淨房乜都無都要1xxx,係咪包左俾人住
唔知俾咩人包呢
傳緊話會做檢疫酒店
啲人話自助餐523後都已經book唔到
黎緊想求婚
暫時心水有三間staycation 海景

文華4180 三餐
Rosewood 3685 晚餐
四季4290 早餐 下午茶

剩係住過文華 覺得已經好top
心思思想rosewood 一來新d 二來未住過
但文華個浴缸 對住摩天輪海景又好正咁
15 16緊 各位師兄比下意見
或者有冇其他更好選擇
師兄 我就係想book e個package 同房求婚
師兄果陣book 幾錢
我依家係klook望得返4180
文華廳中菜晚餐+早餐+下午茶

我六月底平日要用
係咪應該等多一等
同埋想問對住摩天輪
大浴缸房型係咪叫套房
自助餐嚟計ALVA定ICON定有無其他推薦
Buffet 呢兩間都聽過有唔錯嘅review.
如果預算容許,又唔趕住食
可以諗下JW cafe , Grand Hyatt Tiffin / Grand Cafe
GH兩間都試過 想帶兩老試下啲未試過既
見呢兩間啲人review都唔錯諗住嚟緊父親節帶佢地去食
唔該哂師兄
Alva d 食客好低質
餓狗搶屎咁撞撞撞
條生蠔隊又要排勁耐
咁聽落icon好似好啲?
未去過icon
不過見你講話君悅果d都去過
去alva應該會有落差
如果想係間房求婚最緊要似係間房
咁考慮個咩早餐下午茶就無咩意義
晚餐個啲自己再好好安排啦一世人一次貪佢折埋便個一千幾百做咩
所以淨考慮房好過
4,5錢呢家酒店基本上都book到靚套房
其他package包咩就應該次要
本身想帶翻兩老去tiffin算但係今次有細路
tiffin 好大機會唔啱細路食 所以算
book左icon了
主要都係去放鬆休息下
不過都有少少期待個浸浴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞