香港酒店討論(19) 冇堂食淨係可以in-room

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
點伏法
https://www.info.gov.hk/gia/general/202201/14/P2022011400782.htm
但我亦在此率先宣布,農曆新年後,即第二個14天的社交距離措施結束,即大年初四,除非疫情出現明顯逆轉或爆發,否則我們將逐步放寬受規限的處所營業,即不會長期關閉有關處所;但當我們放寬受規限的處所開始營業,例如美容業,屆時須以「疫苗氣泡」為基礎,即我早前公布原於二月二十四日才生效、要求進入某些處所的人士須接種疫苗的規定,會提早在那些希望逐步放寬恢復營業的處所率先生效

唔知酒店計唔計
本身一出一入酒店啲地方,quit上一個酒店地方再scan下一個已經夠煩 仲要逐個地方開疫苗記錄俾staff睇係咪cls
當你去酒店飲,起碼要scan 兩次sosad
如果入住又做gym又spa又食飯
加埋入大門 仲未計走要記得㩒離開
但佢講話「逐步放寬恢復營業的處所」,但係酒店都無被迫停業所以都唔知點,不過林奠佢想點就點架啦
但酒吧,gym,spa都係停咗
JW 2022做到2月10號都有
新年都可以book
完全唔吸引
Pass
仲要2/28 到期CLS
萬豪個隻抵玩啲,房/食飯都用得
不過之前8折,上一次做得返85折
Shangri-la 個隻book 房都得

Marriott Giftcard 15%/20% off 買落嗰啲我都仲未用晒
今年用埋就perfect
不過睇個勢啲優惠都只會越做越縮
房價就越賣越貴
因為加咗價都大把人住
點解要平比你班staycation 客
只能說香港肯駛錢嘅人真係多
有頭腦嘅真係唔憂做
真呀,你望下butterfly room afternoon tea 加$100 但係送兩杯嘢飲
都幾多人去食
Package 又貴幾舊 又有啲做隔離酒店 好難搞
俾錢食囉
正常都唔得
而家就係上個post啲人話得
得罪講句

應該一係大粒VIP, 一係閪到爆先有,或者有d咩事賠償返
通常酒店認得你嘅,
一係就特別好,一係就特別西
其實係講緊上個Post講話24hours入住可以包兩餐早
唔明佢地講乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞