香港酒店討論(19) 冇堂食淨係可以in-room

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
呢排都好似冇乜正deal
kkday 有 grand hyatt 限時優惠! 本身官網book左都取消左 轉book kkday呢個
新年前冇咩人討論靜咗
啲package加價加得太多啦
之前都係二三千蚊搞掂
依家一加就加幾舊水
計返都20%up
冇乜吸引力
但係嚟緊大趨勢都係會慢慢加
收到1865 member suite upgrade劵,用邊間最好呀?
Just FYI 三月langham 做隔離酒店 要用就快啲
我個人就覺得cordis爭少少 覺得冇咩特別
限期去到2023年年尾 應該去到langham掛
呢啲真係話唔埋,
之前tst sheraton 又話自己會做staycation, 結果都係要做多一期
無人放ritz半價卷
自己去餐廳食夠$500就有啦
而家半價券會員無得upgrade latecheckout好垃圾
冇左好耐
不過其實REQUEST LATE CHECKOUT多數都OK既
果陣我都係兩點OUT
半價係抵嘅
TST Sheraton好似整緊外牆
如果係咁再做多期都好正常
而家做緊外牆都收緊街客
用半價券$500左右一晚,跑status 都okay geh
搵唔到張update list得天龍軒
Tosca, lounge and bar, Cafe 103 都有
白金都冇?佢未到check in嗰刻點知係咪用券

利申住過n次用半價券 每次都有corner或者套房
大使都無呀
你訂得bed & breakfast係人都知你用券
以前就係囉, 有券用嗰陣基本上差唔多每個月都住返三幾次,次次都調你上去corner
但佢上年10月開始都唔再俾upgrade/late checkout
應該係唔guarantee姐,如果佢地認得你,應該都有既
就係佢哋認得先溫馨提醒
(就算真係唔俾,可能現場西面嘅話應該都r到嘅)

但係住得就係想要guaranteed late checkout/用埋24
如果唔係跑會籍做咩

如果唔係guaranteed 嘅話
去到得普通房住,真係寧願轉場好過
始終都係為咗個角先去嗰度

最多慳少少直接book套房都唔想有任何uncertainties
一街都係白金,升套係難過之前好多
仲未計冇堂食啲人直接訂套房食飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞