[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (121)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
ha-s 好似已經算少野砌
其他model 直情要自己焊
同埋開機/插耳機嗰下嘅pop聲大到可以隊爆耳膜

用膽機一向都要比d時間熱機,我就唔會插住野開機

部機唔係差,你有幾比心機tune個兩粒電阻都有關,tune得唔好就大失真

會加到少少膽味,不過唔會好濃味
仲有得換op amp同玩電,其實幾好玩

我都係用ha-k1
會加到少少膽味,不過唔會好濃味
仲有得換op amp同玩電,平平地其實幾好玩
著機前後30分鐘 支膽又好 Boost converter又好opamp又好
冇一個位溫差大過兩度,熱乜鬼機

佢pop係因為output driver粒opamp係single power supply(biased),就咁串粒10ohm電阻加一粒220u cap做coupling
一插個load就complete咗個loop幫粒cap差電

呢部嘢攞嚟鳩玩科研就得
真係諗住改善隻耳機表現就不了
Non MIC
2千左右係咪佢哋
IE300 同 HS1300
Intime 全部耳機日本製造
Artio CR-V1 日本製造
634ear SARN-II 日本製造
Campfire Audio Honeydrew/Satsuma 美國製造
上日馬買水貨final e2000/e3000,計埋運費300有找,抵玩過買行
intime / artio / campfire 都有唔少選擇
Thz a lot 換日去試試先
HS1300 幾好但佢都幾重
Intime都好似多人討論
請問換線有冇鋪頭推薦
而家用緊千零蚊入門耳機唔打算升級,條線Q埋哂伸唔直,只求平平地換一條
可換線?去深水埗後巷睇下啦
係咪M記果度?
各位巴打,依加用緊HS1695Ti + Eletech Socrates 線
依加想用返iphone聽,請問下有冇jer仔介紹返
想問下z1r殼有冇得整
花咗睇落好唔舒服
用capcode 拋光布可以攪掂
hvc fw01 mij
jvc
Intime 碧 light made in 支那
原來如此,不過香港冇賣
假如香港代理入碧 light 既話, 而家賣緊個幾款應該會賣唔出
ect 正常啊
artio 隻rk01都唔見佢入
rk01 唔係佢唔入 係佢想入都無貨比佢 日本已經得返貨尾
各位巴打,budget 8-10k dap + 耳機,要串流,暫時睇緊zx507 或者 ak sr25 mkii ,想要三頻平均人聲前,耳機有冇推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞