[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (121)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Dap都唔係 新一定好過舊啦
個人覺得zx300 > zx507
A45 > A55&A105
係 不過dap successor普遍會好啲嘅情況多過iem
sp2k>spk
sr25mk2>sr25>sr15
zx300真係正
有部舊嘅放係度都唔捨得賣
諗緊有咩可以mod/改
話說我本身係想買全新金磚+M9 (因為z1r out budget
但比sales水左買demo金磚 突然多左budget
而且比啲sales水左幾句之後升左做z1r
一開始都有啲後悔 返到屋企發現唔太啱聽
而且金磚真係唔太夠力推
我一開始以為網上啲人話金磚唔夠力推z1r係鳩up
因為又見到有啲人話夠力推
但估唔到真係唔夠力推
之後聽左幾日發現自己開始鍾意z1r嘅聲
直到今日去sony保養完
順便直接比較m9 同z1r
我發現自己原來係鍾意z1r多啲
啲人話z1r outplay m9原來係堅
本身仲想蝕兩千賣出去
LM
AK啲機喺我心目中都係AK120 > AK120ii > all
可能我啲普通Audio CD / cheap雞IEM滿足唔到部機啦
以我所知就一定係新金磚,熊仔老細都叫我留意下
同時間都係有同一設計既新黑磚

PS: 金磚都係用S-Master,冇chips唔關佢事,係索6萬先用出面chips,同埋金磚都係Signature Series黎
原來初三赤口係真嘅
飲住日本酒聽緊新CD
對手仔冇嘢做喺度碌連登
b1 b3? b1 有見人話難推? 用 sony 電話係咪應該唔夠做? sorry 我身手唔識
另外有睇 jvc fd01
仲有咩推介可以去試下?
intime 煌、轟、耀、碧 ti 3
Artio CR-M1, CR-V1
FW01, FW1800
ie300, ie500
Final 就唔熟
有冇人有Plussound sliver +gold 8絞線
想知下個聽感
Final難推 手機就唔建議
Fd01煲開咗都算易推嘅 手機都handle到
都推薦下ie500pro 同westone啲耳機
Final 唔係隻隻都難推 係佢依家d圈難推 銀子彈 piano forte 個d 大力推就出事會有底燥
咁想問 fd01 同 fw01/fw1800 推介邊款好
fd01 冇咩bass
fw01/fw1800 厚聲
睇你鐘意邊隻聲,建議出街試
另外Final呢期都多難推(E5000)嘅耳機,有dap會好好多
建議你出去試吓
Fd01音場闊 中高幾好 清 聲底冷 聽女聲唔錯
Fw01 低音炮 細節唔多
Fw1800 有低音 有細節 暖聲 把聲相比上面兩隻自然啲
想問下巴打們 有隻Z1R 想放
係咪dcfever 放係最好? 仲有咩平台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞