[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (121)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
咁你冇得話人撚你,佢所有野都做哂,show哂比你睇,你又confirm埋

其實你冇對唔住佢,係你自己係度疑神疑鬼

都係個句,保養時宜係你同舖頭同Sony三方問題,我地幫唔到你,只會提供意見
其實我已經好收斂
你未見過我真係發爛渣
而我上面一開始唔同意你係因為你所講同我理解好唔同
但真係唔係想挑機
額 算係啦
佢冇撚我 仲對我幾好
售後問題問兩句都唔俾
個個都好似你哋咁熟鋪頭/代理運作咩
其實係我表達得唔好
令大家focus左係demo機應唔應該有保哩個問題上
我本身係想知個電池個價錢fair唔fair
同埋自己有冇做到傻仔同比人撚姐
雖然我估唔到咁多人都覺得demo機唔應該有保
之前百老匯定唔知豐澤個sales仲夠膽推sony demo機比我
問我買唔買

(唔關耳機/dap事)
之前現實都發生過類似嘅事 又係太敏感 驚自己比人當左傻仔
有個fd新識嘅 食左餐飯
佢話payme比返錢我
但我收唔到
最後成件事好撚老尷
真係唔係錢嘅問題 係驚自己比人當傻仔
我自己都成日請人食飯同睇戲
雖然最近美股真係輸好多
售後問題就算我地熟唔熟鋪頭同代理運作 我地既答案都唔可以代表間鋪同代理 咁不如直接搵返鋪頭/代理問
我需要嘅只係#794張圖
只係之後離左題
不過睇你地講完之後
我的確有啲興趣知我部demo到底有冇保 (我本身以為有 所以不以為意
應該之後問返佢
喂人哋問下有冇人有相關經歷
睇下$500個價有冇問題啫
咁佢都提出咗5ii個保養狀態 同埋價錢做比較

嗱我唔喺現場 又唔係行內人
我唔知間鋪有冇同佢講明部機係當冇保啦

真係唔知
一係當睇唔到唔回佢
一係咪好似你咁 建議事主問返鋪同代理 咁咪搞掂
有需要癲狗咁話人「$500都嫌貴」?

百記賣部demo電視 張單都會打明冇免費保
唔知部金磚張單有冇呢?
貼張圖叫佢問翻 sony 唔好上黎問都比人當癲狗
唔係笑佢比5舊水都叫晒春
係睇見佢又要平又要拎盡著數 睇到眼都凸
我係佢就唔會乜事都上連登問
多謝巴打幫我講說話 thanks dude
我都估唔到walkman嘅電係xperia嘅5倍
金磚張單就係同新買嘅一樣
而且佢叫我有事就搵sony
而且我嘅認知本身係demo有保
睇左幾個大店嘅網都係咁
而且自己都試過比百記定豐澤唔知sales 叫買demo
你地講完先知原來demo個保係有問題同有伏
如果我本身知 我真係未必買demo
仲衰過買2手
下次會注意
算鳩數啦你 死傻鳩
駁又駁唔到 自己係到單單打打
我係你就死撚左佢啦
我係你老母就落撚左你條白痴仔呀
我係你老豆就送5舊水比你老母去支那落撚左你
汪汪汪
貼張meme 就發晒茅 打晒千字文
我係咁意打兩句敷衍下你 就以為人地真係博唔到你
Demo有冇保冇得一概而論
如果係鋪頭 自己開件新貨出嚟做demo
係可以照賣,當normal retail

如果係代理 擇咗serial number派俾鋪頭做demo嘅話
就唔可以當retail(因為代理同鋪頭協定咗係not for sale)

當然 唔同商品 唔同代理 間間個處理手法都唔同,兩邊都問清楚先最穩陣

鋪頭都有責任 喺收你錢之前 同你說明清楚

咁你呢個case好明顯鋪頭乜都冇同你講啦
介唔介意講下邊間鋪買?
等大家有個認知
喂你死返入你老母個閪度啦 好撚肉酸啊
咁你講埋啲廢話把撚呀?
我咁都叫打晒千字文你食屎啦
我都係敷衍下你個白痴仔咋
我真係希望你睇到我平時點屌人
你戇鳩到唔值得我打千字文
都解決咗問題就算啦
係道繼續講sony demo金磚 不如講下下星期sony出wm2z定z2r定新電池爐好過啦

我有fd話未必係新金磚 冇chips/因為係signature series
我唔希望咁快有z2r
因為我入左z1r (全新一手 唔係demo
真係iem就唔驚 新唔一定"好"過舊 都係睇調音啱唔啱自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞