[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (121)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
上面講既冇保係過保
買部DEMO機仲有一年保咪好抵
冇保真係冇人買架喎
原裝香港行貨,享有香港代理 1 年保養
https://www.letsgoaudio.com/products/sony-nw-wm1z-digital-audio-player-sample
而且因為部demo嘅單係前幾日
部機又有使用痕跡
所以佢先知道唔係新
如果我過半年先拎去保
佢根本唔知係demo or 二手
咁應該有真係有一年保
乞兒係到諗縮數
真係覺得有保又唔敢上去問
買一手本身就唔會有喱d問題
買demo平左 仲諗住拎著數
傻鳩真係傻鳩
都話左十日後拎機個時會去問
而且我想買一手個時
搵左好多間都冇 之後先食左部demo
拎乜鳩著數
都講左我有保天經地義
就算佢計我過保
我都接受 始終demo機 我都理解
但我介意個cs冇同我講
佢話係零件嘅錢
由頭到尾冇提過維修費
然後返到屋企先發現唔對路
所以上嚟問下人想搞清楚先
定你想我未搞清楚就好似你隻傻鳩咁亂咁屌人先得?
另外我屋企開鋪頭做正當生意
同你老母做雞差好遠
唔好再話我乞兒啦
明唔明呀 白痴仔?
你平時帶埋老母返工?
你份人乞兒 同你屋企做生意有咩關係
見到天姐地義真係笑左出黎
係 你份人傻鳩都唔關你老母做雞事
唔好再負皮啦傻鳩
成熟啲啦
各位巴打好對唔住 講聲sorry先
我唔想阻住大家討論
但有傻鳩挑機 我冇理由唔應機
你地可以block左我
但記得block埋隻傻鳩
1.佢同我傾個時
我冇發現個問題
返屋企先發現

2.佢叫我搵Sony
而且經銷商叫sony執手尾 我都覺得正常

3.我估係有保都要比零件費
而過保就維修費+零件費
而過程中 佢一直話係零件費
但冇講過維修費
返去睇兩張單
一張零件費
一張零件費+維修費

4.其實我只係想知其他人金磚 黑磚換電係咪都係哩個價
係就對唔住 我屈錯個cs
唔係就到時問清楚佢
間舖頭真係多謝你幫佢買走部demo
如果當正常機,佢7日內都要幫你搞掂佢,佢就咁推比Sony就知咩事啦,咁Sony咪同你講過保/冇保囉,但最慘係Sony係水機都會收錢整

都係個句,有問題自己同Sony同舖頭拆掂佢
用返final?
我想講重點唔係有冇保
就算過保 我其實ok 始終demo機 我都理解
而且水貨都維修
我部demo冇理由唔幫我維修架 最多咪比多少少錢
tho我覺得demo應該都要有保
而重點係cs由頭到尾都冇講過維修cost
我都有同佢confirm過 佢話係買新電池嘅錢
返到屋企睇單先見到

所以上嚟問個價錢合唔合理
但如果買電池嘅錢真係5舊
咁咪ok 而且對唔住 屈錯個位cs
如果唔係嘅話
你地唔覺得cs有問題?

不過無論如何 我拎機個時都會去問清楚
我事但google keyword "wm1z 換電 500"

btw 有咩都係同返cs 講啦唔洗咁激動
感激巴打 我有search過wm1z/wm1a/金磚/黑磚換電
但真係搵唔到
係我對唔住個位cs

BTW慣左有人比說話我聽就會屌返轉頭
Sorry先
清到cls 唔太多低音 反應快
同埋唔同產品都唔同保養條件,問番CS最好,唔係話屈唔屈既問題,有唔明咪問番當時人囉 (保養:舖頭;換電:Sony),CS一年都處理唔少依啲問題
我係真係有問
佢都confirm左
然後個cs highlight左個價錢同埋維修項目示意比我睇
我點頭話ok
(但我冇當場細心睇啲細字的確係我問題)
然後返屋企睇啲details 發現好似唔對路
依家發現係自己柒左
係我對唔住佢
雖然知道你係對某人發惡,但依度都叫做公眾地方,你發爛渣只會令人覺得難以相處,所以激動對事件冇幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞