[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (121)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
新金磚2月9號發佈,唔知幾時見街呢?
我而家係藍井just ear(未到)
有無人買過yamaha E500A? Tomlee賣888好似抵屌
budget提升至500
有冇咩耳機推介
final e2000
koss porta pro
fw1800
雜食、夠暖、細節豐富、低頻勁又唔會太over
前排我都入咗隻
想問下巴打們,iphone dac用$69蚊jer仔,同fender/大陸$1k樓下分別會唔會好大?
主力apple music lossless + ie8(遲d想換耳機,prefer soundstage寬d嘅)

定係寧願s2/w2 131/ru6/二手mojo?
如果唔係好有錢, jer仔嘅投資 唔洗買太貴
around 500 - 1000 都ok 最緊要啱自己聽
用緊副耳機齒音好重,有無師兄推薦換邊條線?
(耳機私人訂製七動鐵,聽感95%似campfire副ara 不過音場比較大少少)dap係2000t(有人推薦過換dap,話因為2000t個真空管較易失真?不過用op mode齒音仲要重左..)

預算3000左右(如果有師兄覺得條線$3000樓上都係抵,亦可以推薦)

希望人聲甜d 齒音減弱
漏左kph30i clear, kph40
kph30i clear, kph40, porta pro
try korg HA-S
ie8
試下ie300?
試下Linum?
買最平個條G2 Music都係7百幾
master pro有
Demo仲衰過二手
好似公廁咁唔知比幾多個人玩過
和兩三個男人睡過的女人是非常污穢不潔的,但和千個男人睡過的女人卻比處女還要純潔。

買二手我又唔識check機同底版
一手我個時搵唔到
但如果我知佢2月9號出新金磚
我真係唔會買住
電可以換都算
個插座唔知啲人點樣對待佢,之後要換先煩
你講得好有道理
我個時完全冇諗過哩個問題
2月9發佈咋
呢隻有咩特點 網上好少revuew
要自己砌算唔算
特登用korg隻nu-tube(低溫膽)嚟加味
輸出阻抗高,同大部份近十幾年出嘅IEM都唔夾,容易閪聲
同埋開機/插耳機嗰下嘅pop聲大到可以隊爆耳膜
就算電氣特性夾到,基本上都係增加失真,啱唔啱聽好個人口味(我相信冇乜人啱)

利申:用家,diy kit自己焊
咁都幾大獲好hardcore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞