好灰心,想完全放棄畫畫

1001 回覆
1066 Like 29 Dislike
笑撚死啲手手腳腳硬係好似小兒麻痹咁
都算係咁啦 不過想知其實你搞咩搵食

高登開始睇你

最記得你本粉俠傳 同埋佐倉綾音
唔識畫畫既人眼中算係畫得唔錯
無啦啦想幫袁生畫返崔怡傳 CASE005中間一幕個分鏡
純粹覺得脫衣其實幾重要嘅
唔好就咁畫隻手hea咗佢啦

本來想畫到呂良偉被打嘅
但我覺得有啲晒時間
所以不了

最後
https://www.instagram.com/p/BuN53MVA2vf/

希望你能夠不負努力兩個字啦
Who fuckin' cares?
其實袁生係咪好撚有錢
1. 呢個可以做草稿 你之後用深色啲嘅線係上面勾翻正式要嘅實線出嚟 如果想再靚啲 可以勾三四次

2. 我覺得你手繪靚過電繪,其實你有冇set過電繪版/你用嘅software啲嘢 例如靈敏度 同埋流暢度個啲?有冇考慮過轉用ipad用procreate?
政府應該要徵收你回收稅,又浪費地球資源重畫你啲塗鴉
請放棄
我個畫室都有啲40幾嘅中佬去學
大家上堂吹下水 冇咩問題
第一次係袁生個po到笑撚到仆街
表演未?

我有買粉俠傳
利申:忠實粉絲
上個網典都有啦
袁氏曾將批評《神龍刺青》的高登會員森美大哥編進故事內,並於作品中將對方「五馬分屍」
g持唔好再畫了
我好欣賞你幫佢重畫嘅苦心

可摸耳唔好將袁生同小雷擺埋同一個版面

袁生直頭係格衰,怨天怨地屌人老母,偏偏就係唔肯接受批評,「追夢」兩隻字關佢叉事

利申:小雷FANS
都咁多年啦,你應該知道問題出喺邊度

你有改進嘅,就一早成為勵志故事啦
Sor9 我錯
今日第一日認識你 啱啱用咗起底功能
睇到以下呢幾張笑到我pk
建議你走周星馳路線

人體結構,幾點透視個啲
比起你漫畫d唔啱比例嘅角色,呢幅算畫得唔錯
最近講勵志的正面例子: 鄭欣宜出道, 花佐十幾年去擺脫靠老豆老母的影子, 今年終於開始得到回報, 攞佐歌后寶座.

鄭欣宜條路比袁生辛苦N倍: 樣, 身型, 老豆老母光環or負面形象, 全部都令佢努力事倍功半, 所有嘢都會俾人放大N倍檢視. 呢幾年來香港人口味開始改變, 或者叫成熟佐, 加上欣宜又真係黙黙耕耘, 最緊要佢係近幾年來咁多仆街藝人入面, 相對地低調同表現正常D果個.

欣宜呢種先係真正的hell mode. 袁生算係小兒科.
啲漫畫係用針筆上線唔係電繪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞