好灰心,想完全放棄畫畫

1001 回覆
1066 Like 29 Dislike
係就快唔好等
不過睇你個款都係想呃正皮
轉個撚頭又繼續po
LM 支持袁生
多謝
我自己返工都轉左新環境,都三十幾歲人重新學
你都可以
試下囉
其實你有無諗過認認真真去學畫畫先
暫未開始報名, 可能都係今年9月DEADLINE
SEND 個EMAIL或者打個電話去問下都可以呀

另外,亦留意下自己鐘意嘅漫畫家嘅學歷,佢喺邊度學你咪跟囉, 甚至PRIVATE MESSAGE話你好欣賞佢,叫佢教你或者介紹導師囉

你真係好勁好正呀,等你做世一
已經講咗會畫埋手頭上連載先會收山
唔會比佢斷尾呀
垃圾haters
視像學好似冇咁好效率
你都好好喎,自學要好有動力先至做到.
不如你地兩個一齊去學啦, 互勉下~~~

連佢最心底有冇呢個慾望都未知,分分鐘純粹想引人注意,有咁多人回個種快感,正經畫到四四正正根本可能冇人理....
冇諗過咁多人回
係好堅,呢D就係搵到對某事物有PASSION嘅力量
樓主同你都係, 你地都係呢種.
其實人生中搵到自己有PASSION嘅野係好幸福. 唔係個個搵到
垃圾得過你廿年嚟都不思進取
高登嗰陣已經不斷用clickbait標題引人撳你啲po
咁多年嚟都不斷有人勸你認真去學下畫畫
但係到今時今日你啲畫功都一pat屎咁
自問未必有能力同興趣全職畫畫搵食
當係遊戲娛樂心態試吓先
唔想淨係得返工
舊登時已經係過街老鼠, 不過齋睇呢個POST都知佢係無賴白卡
人地教埋佢去邊度學畫畫, 佢就答埋D白痴on9野, 問返人點畀錢
G持
放棄啦,畫黎把撚,賺唔到錢
呢十幾年呢...
似分身
G持袁生引退
你ARM呀,有得面授就梗係面授啦, 有時真係要人捉住自己隻手教點樣畫架. 你最好飛去日本學. 做大師!!!
不過宜家疫情, 都可能要張就下... 學住D CONCEPT野都好,同埋唔係上一個課程就完,
終身學習~~~~~~

另外,自己搵張牛油紙放於一本正嘅漫畫上面臨摹下,
或者將一幅畫均分好多個細格, 再開一張白紙畫好一樣嘅細格之後, 望住原圖自己在白紙逐格跟住畫返出黎
有玩分身死全家
都係架, 悶悶地搵下TOPIC吹下水都正呀, 做人嘅野,是但啦/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞