好灰心,想完全放棄畫畫

1001 回覆
1066 Like 29 Dislike
其實你有冇認真睇過自己啲畫好唔好
畫到咁撚樣都過到自己
支持
廿鳩幾年都冇進步過
其實好難得
唔好放棄呀
你要堅信自己無論如何都係正確的,
錯的是世界
畫功差唔係問題
故事差都唔緊要

但你睇面子睇得咁緊要
唔怪得你冇進步啦

利申:有追開粉俠傳同格劍
呢個真 好似九龍皇帝曾x財
係九龍寫大字 d人當佢傻
死左之後 依家佢d字就值錢
人地one畫工再差,分鏡故事都係一流
袁生無論畫工分鏡故事都係垃圾,持續生產垃圾十年只代表佢有恆心,唔代表佢啲作品唔係垃圾
但袁生最大問題已經唔係畫工定故事,佢可以畫足十年零進步都自我感覺良好先係問題。本身自娛都冇撚所謂,但成日放出黎希望其他人認同佢,否則就係hater,咁樣強迫其他人認同佢啲垃圾,已經係心理變態嘅行為
你群埋班天才到定係普通人圈子都廢呀
我條女家姐細細個畫親都拎獎
由細到大覺得自己唔叻畫畫

但係中學唔知修咩好 學人修art
之後就發現自己原來都高普通人好多班

大學仲有埋fine art offer
不過揾唔到食
都係讀返bba
袁生呢個例子其實好打擊D有心學畫畫o既人
原來真係有人可以畫咗二十年都係咁撚鳩
佢都冇認真學...
人哋叫佢學畫就左推右推
哎呀我年幾大怕醜..學唔識.. 冇時間
我都好欣賞佢,佢仲要係要照顧老公同子女TIM

HKDI好丫, ARM時間BUDGET就GO啦

教小朋友其實用D 點點俾佢地連線做圖案再填色 佢地已經好開心, 你都教到.
有D小朋友只會在畫畫嘅時候坐定定,
有D自閉症嘅小朋友用畫畫去幫手
用泥膠亂搓個雪人出黎已經可以幫小朋友練手仔肌肉同埋協調
其實畫畫嘅世界好闊大
有冇圖睇下 想知你咩級數
即係你覺得放啲垃圾上網俾人屌足十幾廿年就唔係瘀
轉做NFT 發大財
雖然唔知你係咪認真問
但推介一個網課俾你
https://www.krenzartwork.com/
支持袁生
之前無留意你 朋友推介

邊個無灰心過
所有大師都經歷過呢一關
捱過情緒低谷 你又變得更加出色
佢撚有心學咩
畫漫畫已經係me最擅長嘅嘢
其他打機 運動 煮嘢更加唔掂
正想向呢個方向發展
多謝鼓勵
畫下面條友好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞