好灰心,想完全放棄畫畫

1001 回覆
1066 Like 29 Dislike
佢標題咪講咗係“想”
比佢呃左
jojo啲人都係一言不合就廝殺咁 但 袁生表達出嚟就……
有咩參考書推介
我都想學
重溫下

(有圖) TVB劇集 影射 袁偉德!
https://lih.kg/2682377
走數了
佢eventually目標係引人注意,同埋說服自己懷材不遇,係因為有班hater反對佢
佢一直都好成功
你畫呢啲 應該會多好多人睇
其實你最大問題唔係啲畫,當然都係畫得垃圾,但係最大問題係你啲中文同故事都唔撚得
睇咗少少,都唔知你啲對白講乜鳩,好似想學台灣啲書面語咁,但係又唔撚啱,啲故事又白痴,乜背景都冇
唉 袁生。。。
我都唔知講咩好了
電繪: 用FireAlpaca練緊基礎stekching, pencil brush, stabilizer設成10左右.

小弟依家係好基礎的手眼協調都未練好, 有D進步但仲係差幾遠下. Basic form, shape都有跟網上D tutorial做下練習. 想打好基礎, 一步步上.

直綫唔直, 圓形唔圖. 隻手硬係畫唔似睇到的野, 落到圖硬係扭曲哂

想先集中搵D tutorial先解決手眼協調的問題
睇到網上tutorial, D人可以好順咁畫到佢哋想要的line, curve, shape. 唔知點練先可以去到呢D水平.
唔該唔好侮辱畫畫
你最多只可以話係屬於你一個人嘅藝術
我哋呢啲凡夫俗子欣賞唔到
留返畀你後人拜山用
快啦 係度獻世
雖然樓主嘅畫功一直都無咩進步
但見佢係高登到連登一路畫佢嘅漫畫
唔介意網絡上嘅批評
其實幾佩服佢呢份堅持
人生有一樣野自己一路堅定不移咁做落去係好難得
自問佢畫嘅漫畫無一次係完整睇過一話
但都希望你唔好放棄
如果心累休息下請起返身繼續落去
啲一針見血嘅留言袁生會直接無視

諗起以前舊登啲巴打教返佢畫 佢叫完人收皮再係自己本漫畫入邊寫死人地

喂啊
起碼打得精彩,大把細位先啦,其實冇話唔得
你先唔介意
佢係超介意 講少少嘢都唔會讓步
如果你手繪正常 但電繪就似柏金遜 有機會係你未搞好啲setting 靈敏度太高個啲
估唔到連登仔咁有善心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞