好灰心,想完全放棄畫畫

1001 回覆
1066 Like 29 Dislike
畫唔畫出到果種感覺呀
Youtube有啲片 係一筆一筆教人畫啲動畫角色
例如search 炭治郎 描き方
咁就出好多片,由畫個波開始畫塊面,你可以試下跟住條片畫,較慢速 方便自己睇
一日你仲覺得批評你堆垃圾嘅人係hater,你都唔撚會有得救
你只會一次又一次咁證明自己係係無料但自大,不思進取十幾廿年仲妄想俾人認同嘅廢柴
會睇下
唔包學得識
其實你都知點做架啦,又唔係冇做過,真係睇下醫生好喎,抽離返出黎諗自己其實想點,可能有意外收獲
堅持廿年好強大喎,值得鼓掌啦
呢種人只要過左個心理關口就會好快好勁

我四十中,佢話佢細過我, 當佢40, 咁即係廿歲畫到宜家, 廿歲其實好多經歷未累積, 未過到心理關口係正常, 甚至好多時未發現自己嘅心理關口
普遍經歷係要累積到3中至40歲就會留意多左自己, 佢出呢個PO明顯佢已經知已經察覺,當然,由察覺到揾方法處理到肯行動要再經歷一D時間係正常.
60歲開始學琴,去到90歲都學左30年, 專注,重覆, 佢應該絕對可以走得很遠.

黏土人?
冇地方擺喇
呢張臨摹黎,唔係袁生自創⋯⋯
一早要啦
都唔知你畫乜柒
佢冇諗過進步
咁佢唔憂柴憂米有八十歲命都唔出奇...唔知係咪,無心屈人.....
收皮啦畫左廿年完全無進步

人地比意見又屌返人

睇下人地畫一年同三年後對比 已經差勁遠

無天份又唔努力既人咪你呢d
突破唔到自己時就臨摹下其他畫家嘅作品,咁你先會變,唔係的話永遠只能原地踏步
過多一排,你就會發現自己上面講嘅呢堆野有幾天真
人地acg根本d透視解剖仲勁過部分港漫
呢堆野我成日都講, 自己亦都係咁樣執行自己嘅人生
又點解會過多一排就覺得天真呢?
袁生你有恆心畫
但係從來無吸收過人地既畫既長處改善自己既短處
錯啦,仲退步左好x多呀,格劍基本上係勁完整,有哂起承轉合勁清楚
佢出得呢個PO即係佢有諗過.
我意思係你咁樣睇得起猿狌
你試下勸多佢幾次,條友會屌返你轉頭係hater
歷史總是在重覆
幾多歲命都係咁啦
做人都係講SATISFACTION, SELF ESTEEM嘅JE
袁生最值得尊敬既地方係佢個股堅持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞