【Libel】LIHKG 會員標籤插件 (2) (新增雲端同步數據功能、改善標籤流程、匯入數據合併)

1001 回覆
211 Like 26 Dislike
UserScript本質上其實即係Web App
收到
想問你個新標籤個顏色係點work
好似得入面先有色
外面個新標籤好似唔見有改色
而家個設計係咁
因為要Group埋啲相同嘅標籤
所以唔知用咩色

可以考慮下得一個嗰陣用返Set咗嘅顏色
多過一個Group埋嘅話先用預設顏色
我而家係一個念能力者
personal list顏色都算有效
但係subscriptions list好似完全失效

Group咗嘅標籤可以考慮俾client自己係設定入面度set
subscriptions list好似得data內先有效但係data外嗰個冇效
都係下個版本會Fix
唔建議
collapse埋一齊可以顯示少啲重複label都係好事
通常我會將較重要label/留言放較前
或者跟返logical order去俾其他人睇到 佢有A+B(+C+...)
所以confirm佢要入狙擊list
更新完是咪會冇晒顏色
#659#660
睇你等唔等下個版本
咁我都係重要性行先
所以上面先提到想要 更改標籤排序 嘅功能
但就算排咗序 而家頭兩個重覆就等如hide咗第二個
如果係自家list
整json時執好次序應該就ok?
唔用同一個名就得
呢句係回應緊想要更改標籤排序
都可以喺json度執
但變咗每次想執次序都要
一係重新入label
一係json執完次序 清晒成個db再import過
考慮緊會唔會咁做... 但左邊個panel會佔好多位 同埋其他backend嘢要改
如果多過一個 建議可以default跟第一個用嘅顏色
而家個list係人哋set好咗個list
定係有得投稿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞