【Libel】LIHKG 會員標籤插件 (2) (新增雲端同步數據功能、改善標籤流程、匯入數據合併)

1001 回覆
211 Like 26 Dislike
有大量重覆既問題
而且無得edit
Double click嗰格之後可以打字改
哇 咪有排改

tag太多或內容量大會顯示唔到Libel底部選項
㩒來源直接係post改 / 刪個tag都可以
可以碌落去
我正想講
Libel 版本 3.1.1 已推出

- 修正:狙擊按鍵沒有出現

https://github.com/kitce/libel/wiki/安裝教學

係咪好多人更新後出現標籤記錄重覆
我冇
可能你要試試係唔係直接升上3.1.0嘅問題
我升3.0.0先, 之後再升3.1.0
可能都有Google Cloud重覆匯入而搞到咁
如果出現大量重覆覺得自己處理唔到嘅話請同我講
希望有咗訂閱名單製作功能之後
會多啲人些牙自己個標籤記錄出嚟
放低一蚊

將同字眼嘅標籤collapse咗對成個功能有除咗cosmetic之外嘅重大影響
幾個同字眼嘅標籤 後嚟果啲嘅曝光就會低咗
唯一counter嘅辦法就係變做狗隻1 狗隻2 狗隻3咁
希望可以再諗下呢個決定

大量修改果度 入資料果一part好似同原有UI方便程度分別不大
我個人嚟講最需要嘅係將啲標籤重新排序
如果可以drag and drop啲rows
或者喺原有個dialog 果度加一兩個制控制先後標籤次序就好

另外啲標籤變大粒咗之後喺左邊panel都佔幾多位下
兩邊嘅取捨
唔出現相同嘅標籤 VS 增加曝光程度
我自己覺得唔出現相同標籤嘅好處會大啲
而且相同嘅標籤會變成右上角嘅數字
如果有某個標籤右上角個數字好大,一般人好奇下都會指埋去睇下
所以對曝光程度嘅影響其實唔係太大
由一個post去另一個post狙擊掣會load唔到
由於標籤一定要基於某個留言
而編輯功能唔方便將一個標籤同指定留言配對
所以唔可以用嚟新增標籤,只可以修改
呢個係原則上嘅限制
下個版本會Fix
暫時解決方法係有需要狙擊嗰陣F5一下
新增標籤?
姐係同樣嘅原因所以唔可能改變標籤次序? 有無理解錯
改次序係可以做到嘅
不過睇個功能嘅重要程度嚟排隊
問題會員list啲新標籤樣式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞