ONE PIECE 海賊王 1037話情報 下期休刊

438 回覆
12 Like 9 Dislike
1037 標題:酒龍八卦

火祭即將結束。

路飛vs凱多,凱多在戰鬥中飲酒,酒龍八卦是類似醉拳的招式,伴隨酒勁使用招式。

凱多:軍荼利龍盛軍

路飛:怪鳥槍亂打(Roc Gatling)

畫面轉到瑪麗喬亞的五老星

在他們交談時,和之國近海渡口處海軍軍艦聚集。

海軍向五老星報告看到了某個影子。

五老星談起過去數百年沒有覺醒過、成為傳說的惡魔果實,以及世界政府賦予那個果實另一個名字的原因。

下週休刊

古代武器 天王登場?
似乎黑胡係黎搶呢個果實
個果實似係講橡膠果實
再Buff多獲
唔係 情報師講左唔係橡膠
屌,原本回憶好正
開打都ok
下一次再講應該100話後
即係準備用幾個月講路飛又覺醒
加中間幾話休刊咁 年尾和之國終於完
剛剛google 上次五老星出908話
一開始班真打最後變路人垃圾
真打個班實用應該同東海阿龍 差唔多力量
Luffy 一拳一個啦
打埋凱多後,我佢諗霸王色望一眼班友都暈曬
黑影係象主
一月佢生日就算喇
之後11個月再屌過
會唔會係花花果實
成日都諗住捉羅賓
1037話標題 酒龍八卦

花之都的火祭即將結束。

路飛vs凱多,凱多在戰鬥中飲酒,酒龍八卦是類似醉拳的招式,酒勁讓凱多在戰鬥中出現
了各種情緒變化:哀傷、哭泣、憤怒。

凱多:軍荼利龍盛軍

路飛:怪鳥槍亂打(Roc Gatling)

畫面轉到瑪麗喬亞的五老星,他們正討論抓捕妮可羅賓

在他們交談時,和之國近海世界政府的船艦聚集。

艦隊中的某人向五老星報告他們看到了某個影子。

最後,五老星談起一個傳說:在過去的幾個世紀里都沒有覺醒的惡魔果實,世界政府賦予
了那個果實另一個名字。

本話最後,艦隊目擊的黑影真身揭曉。

下周休刊

真身就係紅髮 傳說面子果實覺醒
黑胡
草帽大船團
有世界政府
咁應該有革命軍
應該係紅髮,2021年頭尾田講過紅髮會行動,講到 2022 都未見條毛
再等多年喇
山治年都defer左2年
1. 韓文情報師補充:講述果實部分的有1頁,該果實並非橡膠果

2. 影子是個巨物(就是象主了啦)
政府應該搞唔到和之國啦

粒果實我覺得有2個可能性
一係宜家講出黎為黑胡食多粒果實舖路
一係就係暗暗果實本身有另一個名
上次個黑影都未講又多個黑影以為睇緊柯南
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞