ONE PIECE 海賊王 1037話情報 下期休刊

438 回覆
12 Like 9 Dislike
其實係好嫁
我寧願佢分季黎保持質素
好似我英咁 分開幾季咪幾好
你要睇作家架,
好似一拳咁,成篇唔撚完,
成季磨到天荒地老先有得睇
證明尾田唔適合拖長嚟寫
啲小角色回憶短短地交代多多事咪做得幾好
加插少少打鬥比配角打下咪得,漫畫都唔少打鬥skip左,j堂堂十億大幹部招式名都冇招,不死鳥拖kq,j打狗、貓打長子,cp0打恐龍音樂佬,占卜佬打基拉,全部1d畫面都冇直飛結果,動畫每場播返一兩集都拖唔少集數啦
係咪要星期四五先有得睇
尾田畫小故事最勁,世界觀都唔錯
所以op永遠最好睇係大戰完咗後交代世界觀同正式篇開頭啲背景故事,同埋最尾ko敵人嗰幾吓,而中間啲跑online極其垃圾,因為實在太散

尾田唔係冇能力畫,而係佢太貪心,畫大戰都仲想將所有想畫嘅嘢放晒入去,樂觀啲睇係尾田真係有心想收尾,佢想op到最後呈現各個篇章曾經出現嘅角色同路飛之間嘅羈絆,所以冇可能仲好似以前咁畫一篇好獨立嘅冒險故事,但有得必有失,個局勢畫到咁大一定會拖長,加上所有劇情線都係現在進行式,變成又長又散
好慢
寧願佢停播一排 或者一季季咁出
再唔係學火影咁出垃圾原創
咁fans可以飛哂d原創 淨係睇主線
好過而家一集動等於一集漫
每集都畫d人跑黎跑去
打足成集
在凱多和大媽戰鬥時,有人死在戰場上並不反常……!!那個人就該被抹消。”

前额有胎记的五老星:“不……这不可能!!即便对我等而言,那‘果实’也已成传说。在过去的几个世纪里,它一次也没‘觉醒’过。”

金发短须的五老星:“那为什么世界政府要特意赋予那‘恶魔果实’另一个名字!!”

五老星:“是因為政府想將那果實的名字從歷史中抹去嗎?!”

講緊 羅 手術果實?
原來海賊王隻船一路都運住一隻巨蛋
最近睇wiki講完再返去睇返漫畫先見到
凱多承認路飛,而且就醉醒
應該打多兩話完了
其實象主係動物系覺醒
按呢種譯法就應該係三船長以外,
但如果羅都可以,唔明點解點解唔係指橡膠果實,
佢所謂覺醒唔係講嗰粒惡魔果實進一步既新能力,係話已經好耐都冇出現過而家出現返
就係指象主冇覺醒過?
其實大爆炸果D支線未完,應該唔會咁快住
我都係照字面上既分析

前額有胎記的五老星:“不……這不可能!!即便對我等而言,那'果實'也已成傳說。在過去的幾個世紀裡,它一次也沒'覺醒'過。”

如果佢翻譯原文冇錯既話, 佢既意思係話,佢地五老星就算知道晒咁多野,但呢粒果實已經係好幾個世紀都冇出現過, 而家係某個地方出現返, 所以表達得好震驚, 如果唔係咁既意思何來成為傳說?

佢所謂既"覺醒"其實有誤導成份, 個人認為唔係現有能力者既果實"覺醒"左, 更加唔會係大熱羅既果實, 因為在場上係得基德先知道羅既能力覺醒左, 五老星又點會知道呢件事?
至於係咪象主, 其實都有可能
因為成個對話內容中間都穿插住象主既出現
加上象主都仲有好多伏線
當然唔排除係因為佢地即將受到象主既襲擊
所以加咁多既分鏡落去增加壓迫感
和之國呢單野 起碼要至少一個大将啦
派CP0點夠做
八歧大蛇?
而家在番睇多次情報
其實象主都係唔關事
根本係分開兩個party
五老星係盤古城到圍內吹水
而象主嗰part係和之國近海
兩個時間線上應該係同時進行, 五老星又點會知道象主過緊去?
除非係一直都有人開緊live, 而尾田又專登唔晝出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞