ONE PIECE 海賊王 1037話情報 下期休刊

438 回覆
12 Like 9 Dislike
唔想做王,肯做天龍人走狗,應該冇
羅賓都話晒六子級數

CP0打六子都重傷
派佢地執行任務,有命返去已經賺咗
其實可能實力差唔多

羅賓同CP0都分別打贏六子後重傷
可能無預開拖
五老星都講左冇預到會打成咁

應該原本以為大媽加海多兩個四皇一定贏

維持住原本局勢 先處理左七武海先
之前紅髮去左搵五老星 話要講一個人

可能就係果個人拎左果粒果實

所以五老星先知道果粒果實覺醒左 只係而家先講返出來

未必關象主事
今集我覺得關象事,隻象望落似死物,但又好似有生命咁,但成千年不死唔知咩事

--------------------------

但橡膠條線都鋪左好耐

黑胡子團德島冠軍都想搶
紅髮搶政府果粒橡膠唔知係唔係羅傑叫
劍齒虎打甚平,原來係政府特別保護
-----------------------

串埋一齊就可以了比路飛覺醒
一係就話佢係上一任橡膠果實,覺醒製造出嚟嘅巨大膠象
上個情報我都覺得係象主 或者象主身上carry緊粒果實

不過睇埋今個情報又唔似係

五老星都有提到 咩那個人死左都好平常

加埋上邊紅髮果段 (果個人)肯定而家係和之國
(果個人)亦都可能係有果粒覺醒果實

覺醒果實改過名 明顯係用來返兜回收

所以應該係已出場既果實

鳩估基德
如果基德係一個特別存在我會好傷心
和之國基德真係廢到得把口故事都就來完,拿拿林拉開主角同佢哋距離啦

路飛打生打死升LV,基德劇情升LV
真心唔想佢成日係路飛面前鳩UP,上到頂講完句野,俾雙王無視,柒到

講開又講,如果真係基德,
搵邊個殺
大媽殺咁耐都殺唔到,CP0都未必做到啦。
象主會唔會變人形
估基德最大原因主要係因為佢同紅髮打過
同埋又未好深入講佢粒果實好多野

黑胡路飛都有機會
但黑胡人唔係和之國
紅髮又冇理由去搵五老星打路飛小報告
唔係覺得悶唔悶既問題,其實係有根據。
當然以下都係猜測。

1. 第一次黑鬍子見路飛嗰陣,路飛形容黑鬍子係那些傢伙,即係話佢唔只一個人係到,但當時黑鬍子係單拖一個。

2. 海賊旗通常都係拎船長既身體特徵或者代表性既物品,例如草帽海賊團路飛既草帽,紅髮海賊團紅髮既疤痕,都係海賊旗到表現出黎,但偏偏黑鬍子係三個骷髏頭?三個頭可以代表佢d咩?除左有三個心臟或者三位一體,諗唔到仲有咩關事。

3. 艾斯形容黑鬍子 倍之人生,當然之後有話過佢唔洗訓覺既體質,所以比其他正常人多左時間,所以解釋佢所謂既倍之人生,但我覺得應該唔係咁簡單。如果係佢既特殊體質其實係有三個人存在,咁就好合理解釋到佢有既倍之人生,同埋可以食到兩個果實。
如果佢真係食到3粒既話,青龍真係大熱
自然系最勁嗰粒 暗暗果實
超人系毁滅世界既力量 震震果實
最強動物系幻獸種 魚魚果實 青龍形態
有可能
佢應該係維繫天龍人,政府既黑幫勢力
表面上幫海賊
但其實係天龍人既海賊走獅
維繫返三方面平衡,同維護天龍人勢力
之前睇唔知邊度9up話佢係連體嬰
頂帽入面係佢個妹個頭
所以佢食到多過一粒果實
講到似層層咁
唔會
佢咁尊敬羅渣,一直都以佢為榜樣
點會做呢d野
我覺得佢遲早都係會做路飛既經驗包
要佢死埋路飛先可以更上一層
年年都大把9UP文俾人鞭啦
未爆明哥天龍人,
最經典就係話明哥個名有個D字果篇

唐吉訶德·多佛朗明哥=唐吉訶德D佛朗明哥

因為Flamingo真係一個單字,前面加個多字就好怪,話佢隱藏左個D係中間
好似仲舉左幾個例

都俾人當真,你覺得唔係,
然後就有人屌你冇睇分析

尾田唔想人估到,鍾意出假野誤導人,黑胡食三粒都不例外,我保持觀望先
再講啦,龍果已經玩到悶,
技能凱多做得海賊頂點,應該開發晒7788
又打多次?咪玩啦。

然後就係赤狗,講真打來冇意思,
同凱多打多就知道,
所謂既元素攻擊,風刀,熱息呢D大屬性技,
在路飛眼中,依家只係避同唔避既問題。
避就閃開,接就霸纏武裝不接觸防禦+攻擊

來緊既BOSS,自然系換路飛打簡直係晒左篇幅
係咪講緊大和粒果實先岩
明明幻獸種除左變狗無任何特別能力
點解唔得?
頂上戰爭黑鬍子一拎到震震果實已經表現左出黎
佢係可以同時使用兩種果實既能力
不如你反駁之前用d證據反駁下
而唔係話咩玩到悶呢d咁冇營養既理由
個鼻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞