lexus堆sedan算唔算係滄海遺珠

382 回覆
57 Like 19 Dislike
為反豐田而反豐田
86/BRZ都可以講到豐田0貢獻咁
美帝市場其實同其他方好咁同,要大大架大排氣,所以都仲有啲v6 v8

Lexus 本身成立就係為美帝市場而設,而係美國都叫賣得好
係… 但慘在班鬼唔渣sedan,其實轉做全線suv重賺
係商業角度佢今時今日重出sedan真係石頭腳
所以GS 收左皮新一代都揀NX做先係睇重suv

下一架似係RX
豐田 / 凌志 + 香港皇冠 = 無敵搵水魚組合
除咗 LS, 依家 Lexus 車箱都窄過同級嘅 BBA
去到依家,豐田仍然係全球銷售冠軍,未見有被累死的跡象。

好多人對於乜鬼嘢軚感,底盤強度,懸掛調較,波箱反應都係WTF,最緊要耐用慳油二手有價。

豐田點會唔識高科技,係佢哋瞭解市場啫。

相反,mazda對工程技術有要求,例如研發skyactive X引擎之類,但叫好不叫座。
都係代理問題,錦龍
香港食死貨
豐田知道買家心理,屌佢個班唔係豐田目標客人,請你地去買其他牌子。全世界都買豐田,歐盟美國可能會用反壟斷迫佢分拆仲柒。
見你咁講
我個架30 outlander 2015年尾落地
keep 住返廠
廿萬公里個陣咁o岩爆左水箱玩水滾, 返廠又呢又路又話整要10k
dklm 放係度等夠 6 年個日就拖左去湯拎 1 換 1 quota
凌志自己都知 所以今代IS都冇心做
英國連新IS都唔入 ig直接認sedan唔好賣
IS500都係美國凌志要求先放副V8落去 好似個底擔乜柒都冇改

豐田/凌志新系統行linux 唔使再見到個死人車機
係美國真係suv truck多
唔知係咪因為美國成日撞車 所以覺得依D安全D
ES 有 AWD
點解要渣pickup?
巴閉囉,英雄主義,疊馬。
好似D人點解要揸G class咁
要威 要出位 要人留意
買kia都好過買toyota la依加
日本車只會買七人車, 唯一可以屌打歐洲車
或者堆jdm 情懷車
清貨價260k算係咁啦
我唔太同意
美國買Lexus通常係廢老
最大原因買係apr夠低之餘又多優惠有得平
保養整車無bba貴
大排氣 嘥鳩氣啦 油價一升啲人就想買hybrid.
係得啲唔識車 又或者19 redneck先要大排氣
都係冇人買
好似個個都知係雷諾料 怕咗佢咁
美國多人 DIY,用 pickup 車嘢的確係方便
美國好多RX
又平又大力又無野整
神車黎
IS放棄左啦
只做ES NX RX
3款美國都賣得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞