lexus堆sedan算唔算係滄海遺珠

382 回覆
57 Like 19 Dislike
今時今日俾得 2.5 NA 點啱香港人呀
你同我唔岩,大把香港人岩,你地企硬唔買,佢下一季即刻轉turbo 版呀
NX RX 都算,UX 唔知想點,升高左既CT200h
好似...好多呢啲一年行唔夠幾千就拎去賣嘅二手車, 其實係之前原廠賣極都賣唔去嘅新車, 又唔可以公開減價減得太誇張, 就拎嚟當公司車行幾千公里, 然後經細車行當二手車大減價賣出去,當攞返個成本價咁, 如果知道來源其實好抵吓
好想睇車行佬點覆
BMW而家用來借比人48小時試駕強姦上年先玩咗部G20 340 來launch control簡直係真性中出feel
俾條橋你啦豐田(所有日本車廠),包你一定大賣打冧德國廠,你哋以前一直儲落嘅優勢就係襟屌爛做維修平耐用跟住以下呢套formula你哋去出車包保你哋重振聲威,你嗰啲nx rx ux所謂suv換返副1.5直4 turbo/2.0 turbo,全線加返四驅,換撚走你嗰啲撚屌cvt,一係轉返做傳統AT,貴啲嘅換返做DCT,搞掂
咁公平d
UX300e根本冇大量生產,連日本自己都限量 (2020年全日本135架,痴膠花)
同埋呢個定價都唔關蝗冠事嘅,日本自己都賣到六百幾萬yen,嚟到香港4x~50個係正路
一年幾千km基本上99.9%係試車黎
我一定唔會買
應該都唔洗
suv係北美堆利潤都唔低 咁搞法除時趕客
佢應該唔係好識野
Lexus係北美係賣V6引擎
2.0T or NA lexus無人買的
其實NX RX LX 咪全部都咁做緊囉

係香港先乜鳩款都Hybrid CVT前驅

NX RX無論日本定北美都係6AT/8AT同有AWD揀
IS500
所以話雙田送晒個sedan 市場比Mazda 3
1系,唔好彩未update 既,係可以炒infotainment ,車都渣唔到,又要拖
你係咪買左新果部DCT

幾多km 收皮?搞到我都驚驚地
Sor 炒infotainment 既係A仔,記錯
唔駛驚我2012年車黎,仲係用緊濕鳩cvt,你嗰部好嘢嚟,之前有諗過入手試吓low低佢改到成個Hothatch咁真係有得諗,軚盤撥片好似可以後加,佢成個package根本就係一個升高左嘅揭背車
日本人企業個種集體服從嘅社畜文化,硬頸同堅持,啲概念出個吓可能好正,但老闆話係就死跟爛跟文化,之後一成不變,時而世易,搞到啲Product四不長,舊嘢加新殼,一係新科技加舊殼,唔湯唔水,高不成低不就,好嘅嘢又量產唔到。呢啲撚屌文化唔知累死幾多間公司。
新果部1.3T + DCT 先唔好渣,渣過你就明

CVT 其實仲好,講下點解:

日產QQ新車汽油1.3 turbo 再加DCT係極之唔好渣,件DCT起步唔知點解仲慢過CVT,副波箱細力少少佢好似仲諗緊用咩波起步咁,再加埋個turbo lag,你大力啲呢,佢又著turbo一野衝出去,新手反應慢D實比佢嚇死 你油門縮腳快D呢,佢一熄turbo佢chok 一野

唯一優點係響高速直路轉波快,渣落似2.0再快D,佢舊turbo係幾堅,1.3T居然有啲啲推背感
係而家豐田CEO豐田章男根本唔想理Luxury
佢啲精力集中咗喺Sports到 (佢本人落場跑Nur 24...)
Yaris 86 Supra 全部都係佢搞出嚟
咁啲Luxury車佢冇話要改, 啲社畜就唔敢自己改
UX真係點樣睇都係勁醜樣
Subaru BRZ同BMW Z4貼個豐田嘜頭當自己 ,點算係佢搞出黎?
掃把一架後驅車都冇, 亦都冇雙噴射, 你覺得BRZ套後驅同副偈個D4-S係點嚟

同埋新Supra同Z4真係兩種性格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞