lexus堆sedan算唔算係滄海遺珠

382 回覆
57 Like 19 Dislike
香港日系代理唔鐘意入Sedan
明明平價sedan其實幾好賣
就係鐘意夠大部
豐田你當佢做家庭電器就得, 唔好當佢做車

鍾意車嘅人, 豐田係日本牌子當中其實排到好低, 以為豐田章男會搞得起..supra, 86, GR yaris都係雷聲大雨點小
台灣人口味

未試過坐到Sedan, 可能少叫掛
可能佢當prius 係sedan
呢代LS500/上代600h都不知幾正
lexus 感覺上係比d唔識車既人買
坐落只覺得舒服就得

乜野偈前驅後驅
大部份lexus車主都未必up得出
入SHOWROOM買車可以問佢地拎多另一份報價單
咁舒適感都好重要嘅唔係個個都想識車,淨係想坐得舒服
冇錯
或者呢個就係lexus既定位
所以用乜偈乜波箱唔係重點

內籠十年如一日都冇所謂
行得走得又舒服就ok
香港新is250 仲係舊錶版
btw 仲未見街
我諗都係百貨應百客,要操控high tech就唔會買lexus
相反要安全穩定lexus就岩曬
不過就算turbo又好fancy dashboard又好 講真daily drive有幾可真係用得曬堆高科技
最完美係平時渣lexus得閒可以車下屋企人舒舒服服 返工收工又唔會得失驚無神出engine light
再加多部fun car就無鳩敵
你試下日日來回兩粒鐘以上就知舒服有幾重要落車果下起碼唔會腰酸骨痛
都市傳說
日本/歐洲車都揸過, 冷氣一樣咁凍
IS?
都係嗰句
呢代IS出嗰陣, 佢嘅假想敵C class仲係W204
到而家出到W206, IS仲未大改
賣棍版應該30多少少得
30萬有架180匹sedan大把人買啦
on9 揸得果一兩部就收皮啦
歐洲車無一部個冷氣係夠凍的
same as benz
E class and s class owners dont give a shit too
唔好傻 你覺得代理會入?
再講Mazda 3 Skyactiv-X日本賣338萬
香港賣$34.6

Civic FL1棍波日本賣319萬円
考慮棍波入得少 成本應該高啲
CVT自動波版賣354萬円
參考Mazda 3個價
到港$37 搵鬼買?
Mazda3 X sedan 綁死咗iPlus package啫
你睇返3 X Fastback High版 27個架咋

Civic CVT都係有319萬yen版
同埋直到2020年為止, Civic 1.5T CVT其實係276萬yen起跳
係Honda今代唔知發咩神經又大幅加價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞