lexus堆sedan算唔算係滄海遺珠

382 回覆
57 Like 19 Dislike
到2022零智仲用緊嗰陳年死人Mouse pad去控制個車機
佢07年個代is有D新意,有大mon有外型咪一堆人衝囉,但係去到依家成15年都黎緊仲係咁上下結構係咩玩法
一個好簡單嘅理論,我完全搵唔到歐洲車有乜嘢係差得過日本車,唔好撚同我講慳油,而家(所謂)新出嗰架行貨pruis先30萬,嗱,我見就係你哋最平嘅入門sedan,你同我講啲架野要30個?2021年1800CC竟然可以俾你唔知乜撚嘢黑科技玩撚到竟然有97匹,有次喺元朗擺車展我行晒去同老婆開一開度門然後閂埋睇一睇,見咁多人即刻大大聲咁講,都2021年啦日本車真係犀撚利,要30幾萬得個九十幾匹仲要啲配件好似十幾年前乜都係交嘅真係唔知點解會有人買日本車,1800 CC,即係要交2000 CC牌費啦,呢個價錢要慳油我買Tesla,有少少駕駛樂趣又唔大食audi a3/vw唔好啲人就開始散開走晒講真呢個價錢買架二手車都冇咁撚嬲,大把嘢未撚屌日本三大廠最近仲要未學行先學走Toyota一次過出10幾部電車學好咗做家用燃油引擎先啦,講起電車最近部honda e仲撚好笑……
無錯
早年係MB到做
ballon payment 屬於GRV (guaranteed residual value) program, 只要你架車做齊保養,有牌費,簽約既時間會知道三年後既收車價
當然,三年後車價再按你condition 做adjustment(超左km數etc) 不過一定好過收車佬
哦,咁就合理啲

如果好似上面咁講,90萬車,3年後30萬收返你,供完3年,唔要部車都仲要補多30萬先甩到身,
真係玩到好似同MB 對賭咁,邊個敢玩
豐田keyless好易被破解
係咪因為NA耐用?
主要係歐洲車平咗,日本車相對貴咗。

BMW 318i三十幾萬,同豐田混能車爭幾萬,感覺上BMW抵玩咗。
上highway見到個章未望入去都會覺得正副駕加埋過百歲

UX300e 純電動車個訂價真係人唔笑狗都吠,一換一後要50萬。講緊Model Y 只係3X萬,EQA差唔多40萬仲要德國做。

何來嘅自信?貪你電量細,內籠榨,幽閉空間,標版柒,電腦落後,蚊型天窗,用Chademo充電極難搵位,買呢啲唔成熟嘅過渡性垃圾產品?

仲要標明少量到港,今時今日仲行飢餓式行銷,你戇鳩架?賣得晒先出聲啦,買呢架撚屌UX300e唔係弱智就一定係戇鳩
我喺外國之前都有睇過Lexus ,屌佢貴到我不如買歐洲車好過
用料外型係唔輸歐洲車
性能輸晒呢
不過耐用度真係贏,其實香港係好岩渣
係咁FL,我頂,仲諗住有新款點知又係FL,究竟想玩幾耐
Acura Infiniti 都係死左,根本唔夠Lexus打
但係唔頭驅又賣唔出,GS本身個樣幾好睇,又係玩歐洲車佈局,但唔夠E class同 5系打,最後焗住停產,頭驅ES 平十幾萬仲要車籠大,岩晒香港人
sedan
真,5.0 n/a一定正,但香港咁既牌費制度,點會有人買
睇情況啦,有D人唔可以full paid
好聽咪係
就係笠個殼,所以咪大賣,因為Camry個殼唔好睇唔夠grand嘛
佢真係好渣得準用家想要D咩
因為香港太唔利好歐洲車,太唔耐用
因為真SUV 造價高,又要俾四驅你,賣得貴又冇人要
不如整假SUV,是但搵架揭背車車架再升高佢,1.0/1.6/ 2.0 n/a 頭轆再加6速CVT,賣2x萬,一定有人埋單
唔咁比可以點比
IS 2021係facelift 即係起碼都賣到2023
同埋Lexus 自己都意識到佢嘅Sedan唔掂
近期新款重心都好明顯係SUV
IS第八年FL,GS直頭cut埋
ES直接笠Camry先可以繼續賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞