[親生仔] Google Pixel 討論區 (76)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
求救,Pixel 6 Pro已update上2022年1月更新,但會random reboot然後入recovery mode話Cannot Load Android System,已經試過新機只係透過playstore裝apps問題依舊,次次裝好晒d apps就reboot, 然後boot入彈去recovery mode話Cannot Load Android System,請問有咩解救方法?
有冇話邊個app造成問題?如果唔裝app有冇事?遂個app試下,如果唔裝都係會咁就洗機,再唔係就手動flash多次
清機唔裝嘢reboot都random會係咁,我未試過手動flash,駛唔駛解bootloader?有無教學可以指導一下?
https://flash.android.com/welcome?continue=%2Fback-to-public

試下得唔得,要揾埋新嗰個image,要你自己google揾pixel 6 pro January patch
部機入fastboot,之後website就hold住咗detect唔到部機,部機嘅device state:locked
有呀,我係開發者度開咗,website連我部機reboot完就卡咗係fastboot,website就搵唔到我部機了但browser顯示我部機係連線
咁你用fastboot flash啦但要打command
有無教學,我睇住做
我有啦
但撳左都係顯示off
幾時先可以整走Lock screen個老花鐘
話說中銀個app好撚怪,早排終於唔彈app,但上個禮貌開始連wifi入app就無事,用數據上網入app會彈

係咩原因?個台廢得濟?

p.s pixel 6pro
an12L update
早排個update?
P6未試得住
巴打,都係卡住係fastboot mode,話waiting for device
噢,自膠,原來係fastboot mode時入控制台update多一次driver,認到部pixel 6 pro了
部6P用咗套兩個幾月今日除咗佢試全裸真係超跣手
我想問下 P3 XL 有冇機會可以升去12L?? (如果正式版出左既話)
同4XL差唔多啦,但唔知點解覺得6P係輕過4XL少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞