[親生仔] Google Pixel 討論區 (76)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
hoda 貼星際有貨
正常 同你一樣
啱啱試過 又唔覺低左
不過無音相機個app有廣告
不能接受
但係啲資料已經漏咗
可以裝Gcam Mod既
但冇得double tap power button 去開
https://support.google.com/pixelphone/thread/135411438/pixel-6-selfie-camera-is-very-blurry-and-won-t-focus?hl=en&msgid=135885825
呢個問題係咪冇得救 係大sensor嘅死穴?
想影本書/近影啲字嗰陣張相完全用唔到...
你都 256?
Seafoam? 6 定 6P?
係,除非有微距鏡
我依家會拎遠啲再2x or 4x
其實香港有買既人唔多,而有買但冇睇呢個post既人應該又唔多,所以計落有問題個ratio比起正常電話係高好多,而果啲問題仲要係基本野同水行貨地區無關,買部電話都要搵方法解決基本野其實係講唔過去

一個人講部電話有問題個份量或者重要程度係高過一個人講話冇問題
lens 光學做得唔好, 或者無乜特別鑽研...
閃光燈果張唔知佢有無貼左鏡頭貼, 貼左多數都會咁,
如果無貼就應該係背面塊大玻璃無做好阻隔閃燈 d 光,
變左白濛濛.
google 做 consumer 硬件真係唔太掂, 不論 QC 到先天硬件設計同用料 ..
冇病冇痛你唔會特別去講
所以問題睇落好多
係有信仰先會買既姐
btw,今日係大埔見到個中年女子用p6 seafoam,真係有啲驚喜
公道講句
今次pixel 6 一推出真係好撚多bug
仲要到而家fix 完仲有一大堆
真係抵打既 但呢個價錢我OK
早兩個月收左部新的pixel 4xl,雖然得64gb,但係用落去都冇問題,速度又快,又唔係m字額,感覺上非常ok.希望仲有得升去13
呢個係256?
我11月尾買128紅色聖誕節已經到手喇啵...
256 呀
係3 唔係3xl 3333333 3 xl個二手價仲低過3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞