[親生仔] Google Pixel 討論區 (76)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike

Google Pixel系列行貨問題
Google現階段未有對外公佈香港行貨消息, 各位有興趣巴打, 請自行尋找渠道購買。

Google Pixel 4 / 4XL Motion Sense
因地區問題 , 香港暫時用不到 , 有需要請自行root機開啟 , 承擔風險

Google Pixel 6 / 6 PRO VOLTE / 5G
用唔到, 除非你ROOT機

實用連結:
Factory Images for Pixel/Nexus Devices: (需要 Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/images

OTA Images for Pixel/Nexus Devices (不需要Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/ota
Mon貼報告 & 拎機溫馨提示:拎機開箱一定要拍片(出事時同CS嘈可能有用)

12月更新後mon貼報告(集思廣益,引用回覆講下你用緊嗰個牌子)

夾到指紋
1. Hoda UV貼
2. ASPRO UV貼
3. Spigen Neoflex 軟貼
4. 犀牛軟貼
5. Devilcase 電競霧面
6. 寶狼 UV貼 參考成功率: 6/10 -> "重新set過幾次"後有 9/10, 可能要大力少少

夾唔到指紋
1. Aircase UV貼 參考成功率: 3/10
留名等貨到
台store買多左部6 Pro 128黑,原價+運費放
部p6 好食電,
我用開p4a 依家一轉係好正但d電唔夠我用成日
P6pro 用一日無乜壓力
無追PO 你係有咩事
請問有無人用pixel 6 pro用到八達通sim?
用save power mode
lm
用3台打唔到 收唔到電話 有冇人有同一問題?
Late Jan
平身諗住買,但咁多小問題真係令人卻步買機好似抽獎咁,有問題仲要等一個月先處理到
香港冇行貨真係唔敢玩
6p 用咩貼保護個鏡頭?
unlimted photo 高畫質係咪p5,p4a,p4xl都有?
用咗半日覺得真心正
指紋我覺得都快喎 暫時冇乜其他巴打既問題

不過淺色theme既時候個folder係白底撞晒啲app色
會唔會fix架google
迫住用dark mode

咁唯有manually dl返啲apps
仲諗住可以懶下
你可以backup上google one
去setting > 系統 > 備份
咁你reset完login番google acc應該就會sync番啲野

不過你啲相就最好copy一set落電腦先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞