三台收視報告|《全民造星IV》決賽高收達7.7點 《拳王》只有12.5點慘成年度尾二

459 回覆
436 Like 9 Dislike
冇睇無聽就係到屌
你其實憑咩咁大聲係到吠

利伸:我都無聽無睇但見你咁樣好撚柒囉
sls 講唔贏就叫人自己上網搵
女聲第二換聲區介乎C5-E5
炎齊陰有可能hi過C5左右嘅音
但係E5以上有任何表現嗎?
當時炎齊陰cover沒有你還是愛你都有聽過幾次吓
本身都覺得佢唱得都ok唔錯 畢竟係一首幾有難度嘅歌

唔係嗰個打手盲目吹捧炎齊陰拉低林憶蓮我都唔會咁嬲 my bad
又一個cctvb打手 hi
你直頭cctvb員工添啦 叻哥
炎齊陰唱功唔差係真嘅 我亦都冇盲捧「Mirror唱歌好勁」之類嘅主張

用返cctvb最鍾意嘅老歌做comparison
原唱雖然係侷限於聲樂技術嘅時代落後 但都未淪落至畀人踩到連一個初出道歌手也不如呀嘛

利申:非鏡粉or viu打手
我真係笑撚左笑撚埋右
係你自己走出黎話炎先
而家又話我打手盲目吹捧?
比人話自己偶像個陣好嬲?
而家又話佢唱得唔錯 岩岩又話人百份一都無
你精神分裂?
你叻哥就跪返屋企啦
收皮啦tvb打手
炎齊陰係唱得ok唔錯 但係同原唱唔喺同一個層級上呀嘛
我係一個鍾意頂級vocalist嘅聽眾 林憶蓮亦並非我唯一嘅偶像
只係你為咗捧高炎齊陰 踩低人哋已成既定事實嘅實力呢吓好撚反感囉
真係好多垃圾仲睇tvb
你自己咪一樣踩低緊人地
我同你做緊既野都一樣
但我唔會好似你咁嬲
因為好似你呢啲咁既人 連登大把
真係cls
明明得佢自己無啦啦提林憶蓮
之後就屈人踩佢”偶像”
做乜鳩
佢真係痴線架
一唱一和都幾好玩喎
以前陳豪,陳凱琳,張曦雯,fyy,再早d咪鍾嘉欣,鄭嘉穎,林峯咪tvb嘅廣告從業員
以前睇雜誌,巨聲1堆n線咩閔大人個班,出show價都接近9萬,黃翠如呢類1線就1x萬,陳豪就幾十萬
痴撚線到拎木頭人同憶蓮比技術
下年TBB某d劇集會唔會跌到個位數
呢個結果唔意外,因為身邊的確好多人講造星

但我更想講嘅係,根本成個比賽都係冇料兼造馬,當初冇人睇就揾幾個導師炒作,之後又不斷用其他方法谷人氣,但實際到決賽當日,現時睇或電視睇嘅朋友都話不少人唱得好差,電視震到癲⋯⋯

另外,除咗造星,仲會做乜節目?造星過後大部份節目即時返回三點不露的情況,點解呢?唔好話TVB有慣性收視,而係好似唔少人講過,ViuTV節目根本同不少YouTube KOL自製嘅都好似

良性競爭係好事,但唔係要一面倒盲撐或盲反
再講多句,根本成個造星結果只是造馬內定,亦都唔係乜嘢素人比賽,好相信所有嘢根本在決賽前已經拍好,只係計好時間出街,冇乜可能一個參賽者未有結果已經可以有大量廣告出街。就算以前選完港姐,都唔會三幾日已經大堆廣告。

所以時時話ViuTV根本更加黑暗,但冇人信
根本viu就係年青版tvb, 大鳴大放咁藍扮睇唔到
唔明?
關咩全年事,依家講緊一間開咗55年電視台點解會折墮成咁,由曾經最高40幾點,只係短短十年就可以蒸發三十點,跌去得返10點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞