三台收視報告|《全民造星IV》決賽高收達7.7點 《拳王》只有12.5點慘成年度尾二

459 回覆
436 Like 9 Dislike
點解一定要睇依兩間唔睇yt Netflix dis
唔好傻啦 而家既歌手技巧上係好過舊代啲人
你可以話林憶蓮有感情過炎
但技巧上炎既發聲位 轉換音一定好過林
就係炎唱得好 先大把人拎黎做比較

你睇下mirror班傻鳩翻唱唔會有人拎黎同前輩比較
因為佢地係直頭玩爛首歌
9,09年代果陣

TVB 播雪花 = 15點
做綜藝(好易疲勞)只系權宜之計

演藝人始終要用(戲劇)作品說話
咩發聲位,轉換音我唔識,剩係覺得唔好聽
cls公司 炎齊陰呢啲入門級mixed voice technique居然夠膽同神台級歌手攀比

Sandy咁多年黎一直都做緊避免因為使用氣聲而導致真聲漏氣嘅情況出現 並且做到近乎完美平衡嘅狀態 而佢係蓋婭張album入面真真正正地做到音樂人格嘅昇華到S級女歌手

邊啲咁把炮嘅人夠膽judge林憶蓮嘅技術?一個F5拖長音都夠你炎齊陰練十世喇
所以你應該專心啲屌利古絲 唔好出軌

我平時都喺youtube睇after class
從來無開過電視睇
唔明點解依個年代仲有人j電視收視
希望2個紅台一齊收皮 解放after class
oh sorry講到女聲換聲區
炎齊陰好似從來都冇去到第二換聲區嘅位置
又哪來的勇氣去challenge一個情感+技術頂級嘅vocalist呢
我就唔識欣賞佢啲唱功 同一條聲線唱到尾
首歌咁多變化 比佢唱到咁單一 仲有人吹捧真係笑出黎
幾時搵你啲鏡仔同天王巨星比
所以你呢啲咪叫bad taste囉
無論喺感情上面 定技術層面 炎齊陰追成世都無可能比得上林憶蓮
炎齊陰最出名嘅淨係得cover沒有你還是愛你咋嘛 自己冇代表作就要拎人哋嘅代表作cover囉
Mirror起碼都叫有幾首派台歌咁囉
5:02 張敬軒comment 炎
https://youtu.be/W2nPTqzf4hQ
音色統一係作為一個vocalist應該有嘅嘢
炎齊陰嗰啲喉位唔穩定兼且斷氣嘅聲係配唔上實力兩個字
唔配上有實力唔係你講
張敬軒 舒文 erickwok讚緊佢既同時
得你話佢無實力
唔通你係佢地之上?
sor9ly冇興趣click入去睇炎齊陰谷盡奶力唱歌嘅樣
軒叔去得cctvb作嘉賓(idk)
點都要搵啲位讚吓啲so called學員㗎
自己唔去睇唔去留意 就話人地無代表作
你啲思想同啲廢老一鳩樣
自己睇下佢首出道作 拎左幾台冠軍先啦
連叱吒都有呀 唔好同我講得勁歌金曲頒獎比自己人
erickwok viu同cctvb兩邊走已經好耐啦
軒叔作為一個樂壇前輩 唔讚唔通往死裡踩炎齊陰咩

利申:我只係從我一位聽眾加些少聲樂嘅薯仔background去聽每一個歌手嘅差異
你唔識聽就自己youtube搵啦 你呢啲廢老
我教唔到你咁多野 有時要自己領悟下
唔好下下做伸手黨
VIUTV收視低
連登仔:個幾百部電視收視率點準呀

VIUTV收視升
連登仔:CCTVB就死啦 VIUTV越黎越多人睇

咁到底準定唔準呀
三台冠軍歌恭喜曬喎
但係除咗啲廢中廢老之外 都應該冇乜人會鍾意聽Cctvb嘅偽人嘅歌
at least唔會係後生仔先
原來係叻哥啲frd
條友叻哥嚟
Ching唔洗哂時間同佢討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞