三台收視報告|《全民造星IV》決賽高收達7.7點 《拳王》只有12.5點慘成年度尾二

459 回覆
436 Like 9 Dislike
海軍鬥水兵 兩個台一齊收皮唔該
好多反viu撚先係追得最貼果個 有咩news佢地如數家珍最update
依家又Disney+ 又 Netflix. 好快冇一個台有雙位數收視。
《造星IV》總決賽逾50萬觀眾捧場 《拳王》大結局收視慘淡 (22:25)

ViuTV《全民造星IV》不但掀起熱話,總決賽當晚更帶挈高收視,據無綫公布上周(12月20日至26日)三台電視直播收視成績,上周六(25日)聖誕節晚上8時30分播出的《全民造星IV總決賽》,平均收視點7.7(觀眾人數約逾50萬),這亦是上周ViuTV最高收視節目。無綫同時段分別以《男神廚房開業喇!》、台慶劇《拳王》大結局及《傑出小童星嘉許典禮》迎戰,平均收視為13.2點(觀眾人數約逾86萬)、12.5點(觀眾人數約逾81萬)、7.9點(觀眾人數約逾51萬)其中《拳王》大結局的收視成績,是該劇開播以來最差
遲早會轉去Viu啦
TVB奀星都賣到好貴廣告費
有冇人買就唔知
講真係viutv都係賤
但好撚過班cctvb打手賤過狗屎

都想viutv收皮但更想cctvb 冚台剷
你係講買廣告位?
我講藝人廣告費
姜濤都唔少啦吓話?
剩係拎最高出黎比 好以偏概全啵 計埋平均都好呀
夥記你駁得好柒
有時間唔該你分散啲時間去第二啲post啦
港豬蛇又縮返入佢老母墳頭睇viutv了
siu4 以前嗰個用收視去衡量電視台嘅市場佔有率嘅年代已經過去喇 更何況TVB引以為傲嘅收視都收皮到得返12.5喇
so what?Viu有諗住同cctvb喺收視上做競爭咩?造星4冠軍牙Marf未出道已經接廣告接到手軟,個爛鬼收視留返畀你呢啲cctvb打手自瀆喇
我一開始已經講咗依家已經唔係以收視為大嘅時代 Viu依家嘅收視鏈唔贏cctvb係事實 cctvb死淨個收視亦都係事實 聽講今年蝕咗兩億添 我真係恭喜你呀
腥夢學員同就黎出道嘅造星4女團嘅知名度都差在幾皮啦 cctvb除咗收視之外仲有咩拎得出手?跨平台收視?
有啲似大聲反對同性戀既 最後好大機會出櫃咁
垃圾cctvb打手淨係識得講收視就已經輸咗啦 返去搵樂小姐拎飯盒喇
你條咁既垃圾d說服力
tbb d打手只會話
高過viu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞