三台收視報告|《全民造星IV》決賽高收達7.7點 《拳王》只有12.5點慘成年度尾二

459 回覆
436 Like 9 Dislike
比人搶咗好多呢
越黎越養唔到人
好似講猜枚
你理解唔到我講緊乜?
其實睇造星啲參賽者 未出道啲ig follower人數 廣告多到 就已經高下立見

有一次唔小心睇咗兩下TVB套 青春乜乜 啲shot老撚土到我打冷震 唔講紅黃藍 平心而論viutv好睇好多
本來越來越少人睇電視,仲睇開電視嘅人可能都上左年紀,唔睇viu好正常。

Viu造星同tvb拳王比例差不多1:2,加埋網上view數,其實造星真係贏。

無線輸在無遠見,一味攻老人大灣區market。老老實實,大陸咁多節目,我係大陸人都唔撚想睇你啲膠劇。

而家tvb想翻身,因為太紅,無香港後生觀眾。因為太廢,無大陸觀眾。淨低就係香港老人觀眾。抵你股票跌到咁撚樣
tvb打手得返4個咁少唔係下話
TVB 控股股東係 華人文化,根正苗紅大陸企業
Viu 仲係李家揸緊旗,點同TVB 鬥紅呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞