蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (10)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
佢重可以自己入返個身度😂😂😂din到
無錯

時序係

本身造物開始有multiverse

Multiverse 科技發展到知道對方存在互打損傷好重

好Kang發明超越左所有universe嘅科技

整合所有timeline成sacred timeline

再成立TVA 維持sacred timeline 有咩唔啱佢心水就prune

到endgame 回到過去 令Loki 違反sacred timeline
俾Tva 捉左 識左女Loki (sivlie?唔識串)

好Kang做到唔想再做 俾選擇Loki
一係殺左佢 咁就會再出現無數timeline Multiverse重現
一係就Loki負責管理sacred timeline(佢似乎一早知Loki會殺佢)

Wanda 爆超必 爆出multiverse

女Loki殺撚左好Kang 無人維持Sacred timeline 出現壞Kang

無人prune走Wanda 整出黎嘅timeline 爆出multiverse

到No way home spidey 之後嘅DR2

最後下一個10年大Boss 壞Kang
Amazing Spider-Man
DS剋星
睇埋下年套新batman 先啦
所以咪順勢做埋好人囉
搖撚到我急屎
真 一開始DS幫佢改到MJ NED MAY記得佢都唔滿意
有點黑色feel

但英雄本身果種沉重感就係應該咁

好睇過所有D+啲英雄劇真心
my back我笑到仆街
睇返Venom 2片尾,Venom話比Eddie見識吓共生體咁多年嚟嘅經歷。

我諗Venom之前係有依附過Peter但新版電影無交代,所以Venom同Eddie知道Peter係Spider Man。
其實佢都冇講到好清楚具體係點運作
肯定唔係齋洗記憶咁簡單,某程度上應該係直接改變左現實
如果唔係實有大量新聞,報紙之類留低
係時候出黑鬼miles
我鍾意機甲野,今次隻薄荷綠仲配得好岩心水
New device detected
打自己人最勁 屈到係鏡像世界搏番dr
導演拍開恐怖片,tobey版都係佢拍
Loki / Sylvie會唔會係DS2出現?
其實佢fix人地d奸角算唔算打亂人地時間線 本身d奸角應該係番自己時間線死係其他蜘蛛俠手上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞