蜘蛛俠 Spider-Man: No Way Home 劇透集中討論 (10)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
同埋Harry死佢好內疚,唔可以睇住harry老豆咁樣畀人插死
但佢已經唔記得咗Peter Parker邊個
Loki 同what if高汁過好多電影
第一代繼續係天生噴蜘蛛網?
唔想追就睇YouTube
不過你有機會會錯過好多角色同Easter egg
咁佢頭兩集同a3 a4真係萬千寵愛在一身
連打外星人打到最癲果陣
叫兩叫就又雷神槌,又有一埋姑姐嬸嬸幫
會有啲飄好合理

今集最後fing出街就真係有少少hero味喇
無哂啲叔父輩,要靠自己由零開始
嚴格上佢只係有份幫thanos r痕
套戲根本無咩要討論
mceu基本就只係用今集reboot蜘蛛俠
以前幾集咩叉抹晒
fans好撚憎開口埋口mr stark設定cancel
所以今集刻意peter叫dr stange個稱呼著墨
所以來緊spiderman續集
peter實會變返個孤獨號角日報故事方向走
反而我好鍾意Ned同MJ上天台搵佢一齊攬果幕
應該咁講
佢冇andrew咁活潑
始終andrew代表三字頭Peter
但係佢俾到說服力我
成熟咗嘅Peter就係咁
屌有少少胃痛 個後勁好強
唔記得邊個係peter姐
都唔洗食肥仔下話
雖然肥仔都食過靚女
有啲位係睇全片先get到
未必係
咁漫畫本身有呢個idea
但係3代同場 disney真係落左好多功夫
第3集咁成功 希望sony同marvel繼續合作
Tobey係咁讚Andrew You are amazing係咪冇咩人get到
但係個人個樣唔似
最尾Tom Holland間屋有啲似Tobey Maguire嗰間,係唔係?

Btw 夜魔俠好唔好睇?大家推唔推薦
大boss唔係dr strange自己咩
x2
睇完段trailer同我想像中有出入
收皮啦dc狗廢老k
傾足10個post無咩要討論
你dc就冇嘢討論喇
MCU蜘蛛仔正式完結

sony又要reboot鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞