做左10年室內設計,你問我答 (4)

327 回覆
8 Like 10 Dislike
又係我開post la
上個post 推唔反上嚟
雖然上少左人問問題
但我都會堅持答落去

各位巴絲有平面圖俾我,我都會盡答你既!
為左可以問到所有巴打問題,請咁多位巴打對平面圖有問題直接TG我

我冇覆你答你既話請炸下我催下我

上個post有條撚樣屈我同好師傅有關係
我係度再講多次,本人無同好師傅有任何關係我連掛單都無啊DLLM!!!!我叫你地睇下野咋仆街!!

https://www.codeco.hk/zh-tw/renovation101/tags/%E7%89%A9%E6%96%99/

你係咪大陸有廠做傢具
如果想買啲特色吊燈,可以去邊度買?建唔建議淘寶?
請問私樓低層近馬路有咩方法隔音?
有合作嘅廠
淘寶一定平,但係就要睇吓你啲師傅肯唔肯幫你裝
咁如果你想要啲貴嘢嘅都好多嘅,tom dixon我前嗰排買左支
換窗,玻璃用雙層玻璃,隔音情況可以差好遠
大家講多d設計嘢啦
成日問裝修嘢嘅

巴打間主人房可以點搞?想放張5尺床,但佢個工作平台咁樣開….唔好話做三邊,連床頭櫃都好似放唔到放完又block左個平台出入口
廁所門口對飯廳唔鍾意

想做 暗門
兩進式
外面洗衣房
趟門入面
兩式乾濕分離

設計點睇
有咩注意
門款 假天花 抽氣 去水 浴室寶之類?
你收幾錢
想問一問1200呎120萬全爆算唔算合理?
豪華裝可以上到大概幾錢1呎?
下年二月尾成交 係咪要開始搵定人傾設計同裝修?

同埋邊到搵多啲設計圖參考? 三百尺小單位
想問下廚櫃設計

轉角位一般點設計?
昇盤 兩側會唔會封板死?
又係呢啲新樓則
基本上啲新樓呢其實如果你唔係拆牆改間隔其實真係唔多嘢可以做到
佢基本上已經做定個凹位就係俾你放衣櫃然之後床就只可以用四尺~五尺床,仲要單邊落床
有冇平面圖可以睇吓我可以睇多少少先
淨係設計費?
對我來講呢個價錢算合理,仲叫做夠價錢做嘢
其實真係無上限我試過有一間豪宅的淨係買雲石用咗60幾萬
係!其實你預計早兩個月開始要搵定
我自己睇開台灣嘅100設計
https://m.100.com.tw
請人?
請我做打雜ok ?
正常情況都唔會封死
大部份都會係個個嘅位置留返內籠俾你用
有啲人就會鍾意用轉角籃咁可以擺下啲煲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞