Oculus quest 2玩Steam VR討論(21) After The Fall成大熱VR Game!

394 回覆
7 Like 1 Dislike
啱,學我買3080Ti
如果想買部廠機 PC , 有冇巴打有推介?
(貪唔駛煩 + 有保養 + 相對美觀)

暫時意向係呢部

唔抵...二萬五千蚊 得3070?
搵人砌機其實都有保養 搵悠二

外觀察一定靚過你呢部 仲要起碼3080
搵油二(法roll)
唔係3070而係3080 (快過3070 30%+)
只係$24,948
$800砌機服務係包

或者搵youtuber van仔個fd 飛鹿
佢3080無貨得3080ti (快過3070 50%+)
要加少少錢都只係$27362
(為左平啲,用慢少少既ram同ssd,
但係都一定已經快過你post果部dell用既ram同ssd)
抵玩好多!
你好 岩岩買左機
Quest 2 開左developer mode
起q2裝左vd
部腦裝左sidequest
見人要起入面裝個vd vr patch再install to headset
但我起sideqiest 搵唔到呢個
跟住電腦裝vd 打返同q2一樣嘅名
起q2入面開vd 見到我電腦個名
但係佢寫部腦係unreachable ….

唔知關唔關我部腦係window 11
但sidequest官網個檔案得windos10版本
我照下載左

求救
而家唔再需要side quest再VD path
直接係store買完 直接開已經用得
想分享下但係唔知有冇old news到原來好多game入面graphic setting度如果開aa(anti aliasing )ge話,成個畫面會朦咗,之後我試吓off咗佢,即刻清返哂好多
直播Half Life Alyx!
https://www.twitch.tv/siubak
想買部Quest 2玩, 請問邊到買最穩陣?
今日都講左n次 好多人都有講 追post喇
你係禮貌好啲 但係你無 要人屌先禮貌啲
太遲了
你一係禮貌好啲
pure mesh同router with mesh有咩分別
你係for oculus quest 2連去PC?
我哋唔建議用mesh 射wifi

PC lan線再直接router去Q2

一係AP mode

router駁router 形成屬於PC同Q2既私人網路
但係只可以玩單機 VR game

玩連線嘅vr game可能會lag
想問下quest 2 pro幾時出?
唔會 FB講左長keep

唔好等喇
我用pc>wifi>router>q2都仲好順

用pc>wifi>router>mesh>router>q2就黎料
#tiger

下面 lag都正常
ZENITH VR MMO The Last City - First 30 min.
https://www.youtube.com/watch?v=bWe_0V40gLg

VR + MMO 係大突破...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞