Oculus quest 2玩Steam VR討論(21) After The Fall成大熱VR Game!

394 回覆
7 Like 1 Dislike
咩顯示卡?
低過1650s 會彈你走 VD勉強連到 但都係唔建議玩 遊戲體驗太差
連到既意思係 純粹連到software?
定係入VR模式?
連software link up都唔得 插條線入去有問允唔允許存唔存取裝置檔案 跟官方教click拒絕 之後電腦software都冇反應 利申 一定低過1650s
用usb 3.0線加3.0插口
已經係
重裝 按接受 連線 存取連線
唔打算升級電腦
獨立用佢係咪冇咩意義
都唔係 oculus store比起以前吸引 不過games係貴左啲
after the fall 有oculus版
有獨家作品 Resident Evil 4 VR
2021年 Vket 7大合照!
after the fall玩惡夢難度 咁多炸彈都過唔到

睇嚟電腦真係太廢 定唔知條線唔得 真係連唔到電腦 唯有獨立玩住先
Valve Index 同 Oculus quest 2點比?
Valve index 有SDE係死症
睇片步兵都變騎兵

依家入VR坑主要有3條路
1.)hp g2,靚畫質,唔錯嘅tracking,但係有線 [599鎂]
2.)hp g2+valve指虎controller, 同上,加最好嘅tracking [599+279+149+149=1179鎂]
3.)oculus quest2, 比 g2 差少少嘅畫質,比g2好少少既tracking,真無線 [299鎂]

千祈唔好買htc,htc inside-out全部都係伏
想買quest2 主要玩PC STEAM VR, 想問有咩accessory 要買?
睇 #9
最近我用AIRLINK 成日無啦啦斷線, 我係用MESH, 但我全部都係行有線AIMESH ETHERNET BACKHAUL, 而部OCULUS 就直接5G 連廳果個ROUTER, 主機就行LAN 入房ROUTER, ROUTER 與ROUTER 之前就係LAN TO WAN,以前得1部ROUTER係房,係廳玩訊號弱反而冇依個問題

有冇師兄知點解呢, THANKS
1.) check清楚邊一部router做dhcp, 如果兩部都有做, 就有機會有衝突
2.) 試下VD(airlink 好多奇怪bug)
illusion D 驚有無人知點樣用Story mode玩VR?
新手, 睇落去啲畫面唔夠清, 就算睇youtube vr 12 k d 片都矇😫 本身係咁?
#2 Q&A 6
#3 Q&A 13
追post
兩邊黑border 都好多下, 係咪要貼d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞