Oculus quest 2玩Steam VR討論(21) After The Fall成大熱VR Game!

394 回覆
7 Like 1 Dislike
電腦白痴想請教bros🙏🏻
本人部desktop用左7-8年
仲係window7兼近乎無更新過
連無線網絡介面卡都無
而家想可以用quest 2個skybox app睇電腦入面既片
點樣可以用最低成本做到?
謝謝🙏🏻🙏🏻
想問下香港邊到有得買LENS?
仲係window7兼近乎無更新過
連無線網絡介面卡都無

無關係
QUEST 2唔係直連pc係連ROUTER咪得囉
Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名
https://lihkg.com/thread/2865261/page/1
Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名
https://lihkg.com/thread/2865261/page/1

香港唔知
你屋企有無ROUTER?
有呀
我電話係用router 連wifi上網
QUEST 2係連去ROUTER

要5g ROUTER

買SKYBOX就ok
但係我部desktop呢點連去router?
我部desktop連唔到wifi
你電腦唔係插LAN線上網??

你電腦點上網???
應該係
因為一黎好似無update過無線上網
二黎我電腦無無線網絡介面卡
應該都無得無線上
假設你電腦插線router上網
首先要確定pc係行緊1g lan
第二要確保你router射到5g wifi
如果我想知pc係咪行緊1g lan應該點check?
係咪問番網絡供應商我個plan係點?🙏🏻
唔關你用幾mb上網事
因為係行內聯
Check左了
我係100.0bps
咁唔洗諗喇
換pc 啦而加算好時機
想問bro係咪因為個速度係關硬件事?
所以淨換硬件同換機差唔多?
硬件咪即係機
而且我估你router都未必有5g
我網卡用緊realtek pcie gbe family controller
咁剩係換條行到1G 既lan 線同5g router 就得?
係咪就出quest 3? 諗緊買唔買quest 2好
求bro解答🙏🏻
Push
好似會出project Cambria 先
Cambria好似今年出
VR新手應該等埋Cambria
定直接入手Quest 2?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞