Oculus quest 2玩Steam VR討論(21) After The Fall成大熱VR Game!

394 回覆
7 Like 1 Dislike
用緊,唔錯
本身個app就係垃圾
買左XB PASS $10/月 可以玩HITMAN 3 點知QUEST 2 CONNECT去有D問題
平時VD或airlink咁

直接開hitman 3
hitman 3 主畫面 大大隻字 開啟VR

開左啦唔得架 STEAM買先用到QUEST 2
用左virtual desktop開都唔得
係steam買左咩?
入到game先係VR 有冇真係入到game?
玩左教學未?
我Quest 2 Virtal desktop gamepass 玩到Hitman喎,不過隻game嘅VR做得好差,比人屌到上天花板
我yt見人玩得幾順幾正
想問你virtual desktop入去係咪都用steam control?
我冇用SteamVR開game.
Quest用Virtual desktop駁PC,然後用mouse喺Xbox度開Hitman. Load game嘅時候依然係2D畫面,入到主頁有option揀VR On/Off (盲嘅都會睇到),On咗之後㩒實Quest手掣個Option掣出返去Virtual Desktop果度揀Switch to VR(左手掣三劃果粒,唔記得㩒實定Double Click),完成
我都買左,如無意外聽日到
得laptop 1060 係咪唔洗諗Oculus quest 2
一試囉 但效果一定係差
zenith 正wor 好玩
我都係
最近買左,主要用黎睇野
不過戴眼鏡就好麻煩,個鏡片仲未到
有冇ching 知邊間黃店有賣
問左幾間都話無
我冇做last step
尋晚試隻star wars squadrons,啲劇情位喺vr mode亂撚晒完全睇唔清畫面,入到渣機嗰陣又無事
中bug
暈唔暈?

之後dl 左隻免費槍game 我剩係向前行路已經好暈
前日砌完機今日就見到alyx減價,終於可以試
Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名
https://lihkg.com/thread/2865261/page/1

大幅度更新資料

記得不推文回覆
唔該師兄 訂左 過兩日就去拎貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞