Oculus quest 2玩Steam VR討論(21) After The Fall成大熱VR Game!

394 回覆
7 Like 1 Dislike
Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名
https://lihkg.com/thread/2865261/page/1

大幅度更新資料

記得不推文回覆
Cambria 即係QUEST 2 PRO機 唔係平價機黎
QUEST 3先係
不過QUEST 3唔係今年出
我想問下beat saber入歌要買咩版 定係個個版都得
即係課金買歌? 用緊咩版 咪買咩版囉
An機入歌 手機入落去
由oculus go 轉左做 oculus quest 2,睇4K VR好lag,之前go反而好順,有無知點解?

同一Notebook配置,router係orbi rbk20
mesh wifi

Thx
VR Chat有咩world好玩?
新手一問:係咪通常啲Game都要連電腦玩?
上面睇新post
有無消費串入手最抵攻略
去新post
夠,但係
1.)唔建議直接stream 6k以上既file,拖拉會delay(load下一part既file入部quest)
正確方法係VD video player(或者VD配potplayer)直接電腦播,淨係你對眼睇緊既野stream入部quest,唔係成個file
2.)唔建議mesh機,建議有mesh function既router,例如AX56U/86U
因為mesh機太「智能」無咁多setting可以揀,好多時分唔到2.4同5ghz用唔同SSID,如果分唔到,就會自動2.4同5跳黎跳去,一落2.4就唔夠頻寬
睇#387
有冇人淘過Lens? 質素同外國個啲有冇得比?
Mata quest 2玩Steam VR討論(21.5) VR玩到J都斷 抄人post名
https://lihkg.com/thread/2865261/page/1

大幅度更新資料

記得不推文回覆

我無用過LENS
玩左一日

之後右邊手制響Vr 入面移動唔到

問個客服 佢話香港無得換

要寄去 英國台灣日本果d 朋友屋企
你想點? 呢度又post
https://lih.kg/2865261
想問下macbook pro玩唔玩到 諗緊好唔好特登買部座枱電腦返嚟玩
你睇吓上面個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞