姜濤: 《浪子心聲》《分分鐘需要你》《等》及《追》我完全唔鍾意,覺得好老土

581 回覆
132 Like 1050 Dislike
我覺得無問題啵 唔鍾意就唔鍾意㗎啦

唔通學埋班on9仔 開口埋口鍾意張國榮 梅艷芳 聽黑膠 影菲林咩

再唔係就tvb 流行經典無限loop 一出場就講到以前幾好幾好 然後細細聽啲咩舊歌大 邊個前輩係偶像

比起呢啲咁嘔心嘅門面功夫 反而大大方方講自己感受我覺得仲好 (草蜢就比人笑老土 張國榮 陳百強就唔老土 omg 呢啲現象真係好嘔心)

利申 屋企有張國榮愛火專輯 唔係反
老土=加油
唔講得,死罪
成個post一面倒屌緊 冇人理

其實只係老土兩隻字用得差
經典同老土都唔撚識分 你d歌過多兩年就老土啦
唔鐘意啲歌都侮辱……?你侮辱個標準都幾闊
如果我唔鐘意熱烈地彈琴係咪又侮辱徐小姐

我其實都麻麻80年代啲歌……就算好聽果批都係重新編曲先覺得ok
係啦你個I大仔唱歌最撚叻啦,又話自己作的歌。笑死作詞作曲都唔係你,邊度嚟嘅自信
講真香港人真係冇得救,成班都係垃圾
尤其是鍾意mirror 一啲taste都冇
咩叫‘連’ 佢地狗屎垃圾都食㗎啦 邊撚個都叫老師前輩㗎啦 2021年仲興古惑仔同beyond就知佢地係out撚晒date 有時

無錯 個啲歌係好嘢 不過老土過氣亦都係事實 接受唔到個啲歌比人話老土過氣不妨諗下粵曲
好撚大嘅官威,以為自己邊撚個
大撚把人中意呢啲歌啦
講撚到要你有使命感先唱呢啲咁難聽嘅歌
好撚委屈咁
算唔算俾樓主撚到集體炒車都唔知?
陳百強佢d歌首首都係金曲
是但一首都好聽過你d垃圾歌一百倍啦
姜濤你咩級數呀
死支那仔
收撚皮啦垃圾
死鏡粉我唔會驚你哋
即管比負評
屌你老母賤種鏡閪
咩以前唔中意而家有使命感先唱
佢邊撚個呀
以前自己好撚有代表性?
幼稚園會唱 黎明 果D

蒙著嘴說愛你 (幼兒組)
Views
20 Aug

https://m.youtube.com/watch?v=4-HX_ZZja5k
本身都無系ATV聽過 陳百強
宜家 陳百強 死撚左 我更加肯定佢系TVB歌手
余詠珊 當年冇封殺mirror

結果米搞到今時今日
班B毛次次見mirror post
都出盡吃奶既力去追擊 / 抹紅lor
老老豆豆,追同等真係唔覺老套
擺明係個rundown 叫佢唱佢先求其應酬下搏光環

我唔介意佢以前話啲歌老土 但係佢做過啲咩去惡補返係呢方面既知識?又或者去推廣下舊歌? 佢完全說服唔到人點解會突然產生呢種情操
之前又唔見佢咁熱衷 而家成個忽然球迷咁真係肉9酸我賭佢根本up唔出除左mirror以外超過50隻廣東歌佢完全無呢個份量去襯托佢呢份所謂使命感

因為聽嗰班人老土
以前樂壇唔可以隨便系TVB以外電視台(例如ATV)使用廣東話
chantel:身為TVB 歌手唱番TVB 前輩歌手D歌
KT:身為非TVB歌手自由地使用廣東話 + 唱翡翠樂壇以外歌手既歌

兩個market黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞