姜濤: 《浪子心聲》《分分鐘需要你》《等》及《追》我完全唔鍾意,覺得好老土

581 回覆
132 Like 1050 Dislike
你望下舊年佢拎叱咤個post有幾多like先講
我一早話撚左呢條碌柒大陸仔係度扮黃cover埋撐警大陸lay啲歌畀香港人聽
果班好撚黃既連登仔有理到咩?
照樣雙重標準二元對立係度盲撐

連登仔繼續支持呢啲垃圾啦
拉低香港藝人質素自己有份造成
唔駛再周圍問人點解冇外國人留意香港娛樂圈
佢唔講邊個會理
垃圾標題黨
唔講野點上報喎
佢唔係話近呢三年來啲歌咩
即係唔係講緊啲經典八九十代年代啲做
而係前三年啲歌
我有冇理解錯
就算真接開名屌都唔冇事喇

啲人咪又係繼續追
好波
驚閪
冇話反mirror 但真心咪撚搞人
就算直接開名屌都冇事喇

啲人咪又係繼續追
其實最引戰個part唔係話人地老土
而係話佢要將廣東歌帶出香港恃住自己香港有少少人識就以為自己係國際巨星 唔好唔記得你拍埋套台劇喺個度都無人識喎 人地喺亞洲紅透半邊天個陣佢都未出世 講得出呢句真係顯露出佢幾咁自大同無知 就算而家廣東經典歌衰落都輪唔到佢做救世主
果幾首歌係好聽,但好聽還好聽,的確真係好老土!

哩度好多人接受唔到咁嘅批評,正因為佢地都一樣咁‘老’⋯聽果d歌大就唔俾人話得,廢老就係咁!

當然班鏡友唱歌功有幾好大家心照,但唔會因為佢地唱得差就代表果幾首被點名嘅歌唔係old school !

有人係度話:’果d歌過左咁多年都有人播有人唱,依嫁d人聽都仲好有feel,點會老土? ‘
‘Perhaps Love’, ‘Close to you’, ‘Imagine’, ‘Loving you’ 果堆都大把人又播又唱左20-40年,’Amazing Grace’甚至成個世紀,今時今日唱嘅人聽嘅人都仲‘好有feel’,覺得好好聽。認同,但果幾首句都係old school....一d上一代曾經Hit過嘅野,依家的確已’不是主流‘!
因為家陣要感冒,
要懶音
要走音

唔否定前人,
邊有話事權
屎比屎 有意思咩
叫佢含撚啦
佢出左香港有咁紅既話,套台劇就唔會播完都冇咩反應啦

帶廣東歌出香港?
邊個地區既人會聽佢唱出黎既廣東歌?
星馬泰都未必有
呢條友淨係聽抖陰歌
比賽個陣都係唱抖陰歌
識咩呀你, 擺明洗緊底唔想比人標籤做香港本土文化代表
準備返大陸搵人仔啦
除咗追,其他三首都真係幾老土
究竟邊個話呢條柒頭謙虛
從來唔覺佢謙虛過
之前風火雷電演唱會個排,有條youtube片,佢同另外三個要up一d廣東歌名去答主持既一d問題
佢可以完全唔識,林家謙答到好多,條友唔識之餘有幾題直頭放棄唔試,個樣仲要完全無尷尬
鏡狗仔話唔計呀嘛
佢連今年演唱會都唱撐警LAY既歌添啦
我同意佢講
以而家嘅歌路
以而家各個地方睇
事實果啲歌係老土啲
曲線話自己文盲 鏡狗真係冇腦
我睇啲comment睇到頭都大撚埋
好多齋睇標題嘅文盲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞