姜濤: 《浪子心聲》《分分鐘需要你》《等》及《追》我完全唔鍾意,覺得好老土

581 回覆
132 Like 1050 Dislike
斷章取義你咪叻
dear my frd 可以係其他11個係喪禮唱 每隔幾年唱一次 正
大陸薑自己講話要做亞洲第一呀柒頭皮

你都識講香港上一輩歌手啦
對住自己人都咁冇禮貌,對住外人啲態度會再幾仆街啲呀愛支病患
問你斷章取義喺邊你又答唔到
人哋屌佢你又唔俾,咁你想點啫?
上面大把人留咗你又扮睇唔到
咁搶口
屌,咪答咗你,你又話冇,我依家再答

1. 佢話以前
答:加個「以前」唔代表冇踩冇講錯嘢,即係我話「我以前覺得你好撚on9」其實唔係讚你囉,呢句顯示佢講嘢唔經大腦(或者本來冇腦)

2. 要保護愛錫年輕人
答:亞洲第一天團就要保護,但隔離台14歲真年輕人就可以無底線日日攻擊,

3. 佢唔係咁嘅意思
答:如果佢唔係想踩都講成咁,好心佢就收皮啦,講句嘢都咁柒。鏡狗可唔可以唔好雙重標準,其他藝人錯少少就追擊到痴線,自己鏡錯就無限原諒?

仲有咩反駁快講,定又洗版不停寫「斷章取義」就當鏡狗係正義之師喇?
反鏡手足撐中国星 反鏡

人哋咪話自己以前唔識欣賞
而家好尊重梅姐
有咩問題?
你一生人冇錯過?
奧運開始已經講緊要mirror error收皮,半年都黎緊啦老細

又話要告到193坐監,楊明都判撚埋,193繼續風山水起

mirror每次出function都成班豬閪鏡粉盲撐,娛樂台反鏡手足一個都無出現

依家造腥4,又一路劣J J阿妹,一路話狗也不屌

真心想睇mirror error收皮,請問反鏡手足幾時先可以收佢地皮? 快D ok?
逢紅必反係唔需要原因

你咪又係香港人捧出嚟藝人 如果冇社運你乜都唔係
Hello肉酸cap圖小粉紅PR仔
又走黎撐你隊大陸仔男團啦
露撚哂底仲有面出黎吠

我話你件大陸仔樣衰過上面啲大陸仔
識唔識王嘉爾係邊個?
同你主人一樣身份都係港蝗但靚仔有才華過你主人幾萬億倍
係咪好酸呀愛支仔?
你哋話人斷章取義,其實你先斷章取義
佢點止話以前唔識欣賞?老土你又唔提?

我有錯過呀,咪會俾人鬧囉
佢依家講錯嘢,屌鳩佢有問題?
護主犬都要講道理㗎,上面一句都唔駁喇?
佢讚梅姐你又點睇?
又話我撐鏡狗,有cap圖未呀?
你撐大陸星就有圖有真相
讚梅姐 = 冇踩其他人?
我夠有讚梅姐,咁我可以叫姜狗食屎了
但入咗行之後,我覺得有份責任將廣東歌帶出香港。我想藉住呢幾首歌同年輕人講,我哋永遠要向前輩學習,將佢哋精神傳承落去

踩?
你自己都唔敢寫曬啦,仲話人斷章取義

覺得老土咪唔好唱囉,洗撚靠隻五音不全嘅賤種姜狗傳承咩?佢唱完首歌咪難聽咗囉
又唔認人地又讚
老唔老土 好主觀 不過一定好過你D歌
呢個應該要pin
惡過共產
試下係cctvb歌手講老土
即比人吊到翻艇

但姜b連老土都講埋都ok
因為本土文化人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞