姜濤: 《浪子心聲》《分分鐘需要你》《等》及《追》我完全唔鍾意,覺得好老土

581 回覆
132 Like 1050 Dislike
100%啱
如果試吓跟住張國榮唱歌,至知道原來佢嘅唱法係與別不同,唱慢歌時,好似每一個字都轉音,唔係平鋪直敘唱

所以我覺得大陸歌唱比賽節目,著重夠長氣大嗌唱法好討厭,請學吓鄧麗君,張國榮,費玉清點樣唱,巨星係唔鍾意大嗌𨳊叫
巴打你走先
我頂住
呢度唔係法庭,我連登仔話係點就係點
樓主唔特登cut走人地講過嘅野咪無野講囉
特登cut走人地講過嘅野 同CCTVB選擇性報導新聞有咩分別
C ALL STAR老細咪屌鳩班柒頭廣告從業員囉
班鏡膠咪出晒征
連登仔又證明左咩係斷章取義
好多人炒車
信咗樓豬
想知呢個手勢代表咗乜嘢?我冇呢個嘅?
本土文化人
你閱讀理解0分
佢講得無錯喎
樓上咁激動都係八十後?
不過我覺得mirror 有幾首都好老土
我覺得張國榮唱腔似羅文
但佢係矯揉造作版
不過嗰個年代啲咬字係造作啲
唱歌嗰陣把口要keep住O型嚟發聲
eg劉德華+楊千嬅+古巨基呢啲依家聽返會覺得老土
但張學友&黎明呢啲反而幾襟聽

現代唱腔唔會同你逐隻字玩震音
係比較Flat似平時同人講嘢&飊高音
收皮啦 陳百強唱到姜濤老師首蒙著嘴說愛你再講😂😂
廿中嘅我仲聽緊一堆哥哥 陳百強 林憶蓮嘅歌 睇嚟同世界脫咗節
睇唔睇到老土依兩個字文盲?
柒頭支持本土文化人?
好奇 上YouTube 聽下佢唱得有幾好
搞乜d衣著咁老土 樣又唔掂
唱又唔得 仲老土過d經典歌
但YouTube 留言一面倒支持話正
當年去日韓表演依家仲有當地人留言

https://youtu.be/IdqDua_cUuc

https://youtu.be/ZDR8rTcsvvY
標題黨
佢係講人地老土,事實嚟架喎咁都想屈連登無腦課金鏡垃圾真係好撚恐怖
🦐🦐🦐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞