姜濤: 《浪子心聲》《分分鐘需要你》《等》及《追》我完全唔鍾意,覺得好老土

581 回覆
132 Like 1050 Dislike
韓國果啲偶像派歌手都唔會公開咁講唱Trot班前輩啦
以前既感受依家講出黎把撚咩

佢條大陸仔乜都抄,就係唔識向人地好果一面學習
浪子心聲 許冠傑
分分鐘需要你 林子祥
等 陳百強
追 張國榮
夕陽之歌 梅艷芳
重點姜濤帶出香港人既廣東歌
就係唔唱70歲既歌

最後唱完夕陽之歌 講加油

未見過翻唱人地首歌之前話首歌老土又話唔鍾意
佢以前唔鍾意佢而家講嚟托柒
直接講後面傳承嗰段咪得囉
樓主標題黨
不嬲都係大陸仔又鍾意聽抖音嘅歌
我都覺得啲反鏡嘅引戰方式好老土
不過橋唔怕舊最緊要受嘛
其實姜濤講嘢真係唔係好叻... 傳媒同埋haters就鍾意無限放大佢未必講得最圓滑嘅說話, 斷章取義...
我都覺姜濤的唱腔其實係老土的
其實唔明上面啲人話樓主斷章取義嘅原因係乜
佢的確係屌住唱首歌

之前又話作為藝人就要更小心自己啲行為舉止
佢段嘢的確係講得差,點解淨係唔可以批評mirror?
點解一定要雙重標準?
啲姜狗見到其他藝人做咗「蠢」事會唔會話要愛錫佢?

如果姜濤蠢到連呢啲說話都講唔好,點解仲要比佢上位?佢話自己亞洲第一天團添wo,我覺得佢完全影衰香港人個朵
是咁的,屋企人一直都係大台忠實fans
https://lih.kg/2501020

死傻閪中聯通狗冚家193 fans
姜B都係唱比廢老聽

講咁多廢話都做唔到亞洲第一架啦
又班傻閪fans + Pr撐 保狗 同 1尻3 就知咩事啦
垃圾MK都比班港豬捧到上天
屌人老母唔使本
人地話以前
淨係識斷章取義
斷章取義係邊?
笑死 我聽過下mirror 只係令我更唔想聽
講到佢地係復興廣東歌之父
笑撚死人?憑果班懶音好勁既人?
以前定而家都好啦
佢做撚得歌手就照下塊鏡睇下自己咩料先啦
憑咩質疑啲經典呀
你report散播仇恨先講
佢參賽19歲
你16、7歲好鍾意梅艷芳、陳百強?
你勁
真係老土喎
一 佢係講緊以前

二 基本上容祖兒之前嘅歌 都冇乜人會聽架啦 唔同年代聽唔同嘅歌 你打波開speaker會唔會播分分鐘需要你?播左成個場d人一定會笑鳩你聽舊歌、話你咩年代啦

以前TVB播流行經典50年果陣屌人老土
姜屌呢d歌就屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞