姜濤: 《浪子心聲》《分分鐘需要你》《等》及《追》我完全唔鍾意,覺得好老土

581 回覆
132 Like 1050 Dislike
On9睇段片完全無問題
我覺得有份責任將廣東歌帶出香港。我想藉住呢幾首歌同年輕人講,我哋永遠要向前輩學習,將佢哋精神傳承落去

其實係咪全部都淨係識睇標題
好多viu pr開工洗白
你係問香港定香港以外?
香港90後識張國榮既人數應該都係佔優
00,10後識既人少啲就好正常,人地死左佢地都仲未出世
咁有咩問題同佢講既野無衝突
雖然麻麻地佢D歌
但佢講個啲的確係老土 更加唔好聽
盲都知條大陸仔咩心態啦
張藝興fans
玻璃到唔鍾意有幾閒 一定要逼人鍾意
覺得佢前面嗰句多咗, 可以唔講出嚟, 因為一定會俾人無限放大
姜濤一睇就知唔係世界仔果TYPE
FEEL到佢其實有啲討厭做呢個娛樂圈既藝人
咁咪不用分那麼細囉
反正你班L樣一樣咁獨裁
tvb viutv打手齊齊死全家啦
麻煩盲反嘅可以聽下先
雖然唱功只係東華籌款級數
但係姜b有Danny嘅氣質喎

原來咁多連登仔重係鐘意以前老屎忽圍喂威嗰套
追開流行經典五十年?
唔係想幫姜濤純粹睇唔過眼
明明講好說話都被斷章取義盲反
真心覺得反呢件事嘅人除咗係hater外
其餘人真心蠢...點解咁多蠢人...
冇了解吓標題就被成功煽動

有朋友話過我聽姜濤經常被誤解
所以有種感覺要好好保護佢支持佢
呢次件事真心感受到
覺得佢幾慘有啲同情
難怪佢班姜糖咁忠心咁愛錫佢
邊撚度有用以前兩個字?
你想講730做鳩佢定點
真係世界變,咁ge 唱功夠膽出來話人地老土尼個年代有PR 真係大哂
睇完條片就知標題黨
收皮啦垃圾tbb
書都讀唔撚成話有danny仔高貴氣質
佢話最近呢3年完全唔鍾意, 同埋係因為責任先唱, 最後仲要無話到依家鍾意... 班死忠吠小陣啦

一個雙非仔睇到自己那麼高, 講責任點都輪唔到佢啦
歌都未聽就叫人收皮, 你仲盲反過反鏡喎

平頭妹TVB唱歌要收皮

但姜濤大陸參加比賽, 抖音, 撐警歌, M記, HSBC, 鄭州加油, 谷針 咁起碼要死全家
講以前都夠衰,以前邊有人夠膽講唔鐘意哥哥,DANNY啲歌
都未計林子祥SAM呢啲..
唔鍾意又唱?
呢堆都係正歌嚟....
英雄本色更加係韓國人走出黑暗時代既精神食糧嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞