元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 15 - Yoho Hub 肯開價未?

1001 回覆
12 Like 19 Dislike
一定係有發展先有升值 當然你話要守幾耐就唔知

但的確有堆人買完樓 唔會咁快搬 佢地咪食到

換樓唔係咁簡單印花稅都要錢

元朗南溱柏後邊都係發展緊

相反已發展地區只可以跟大市升 樓齡太舊更加會跑輸
岩岩睇左 好好J喎

買得元朗都係想上車換樓
要買梗係買有升值潛力既樓啦
波叔plan出左之後世宙好難再有primium
尺價最實際
而家3寶最低水一定係朗8,但原因係購買力去晒Yoho到先
再下一水到朗屏既時候
大家都做到9按
你估買家會唔會為左首期比少幾萬買細幾十尺
都係睇下咩發展囉. 好似康城咁,一大塊地唔洗又向城規會申請改建住宅. 慳好多時間,況且發展商都唔急拆左佢改做住宅. 擺係度曬太陽將來遲d先起又可以賺多d.
1)好似油塘咁好多都係工業大廈改建做住宅. 我又唔覺得個度好快有爆升能力. 進度又慢,等得黎其他新樓都變開始舊.
2)火炭中洲個盤一樣,周圍都係工業大廈.. 周圍留意一下都知道咩情況 將來出黎既影響

情況就好似朗8個邊既工業區咁 需要時間都幾耐下.
其實果邊發展 巴打你間世宙一樣會升

所以無需要睇淡
都有區別
朗8位於東頭最好既位置(你唔反對掛)
咁東頭其他發展好自然會拓住朗8
耐唔耐唔知
但近既星星有新樓 one north 有商業樓面
遠既有其他工廠轉商廈
近景遠景都有
又唔係人人好似巴打你咁本事既
我寧願叫人買朗城匯,之前睇過d貨尾. 用料質素都好過朗8
朗屏CBD概念
商部分 sell連接大灣區 知道政府一定係發展北都 下任都講左會繼續加快發展

商場部分 果到幾個屋苑都無野買 要行出大馬路/yoho 是但賣民生野都有客源
個情況就好似火炭中洲同御龍山.
雖然御龍山舊過中洲,但睇過勢都似d人buy御龍山多過中洲個盤...
我住緊尚豪 都好期待佢開 Q3 2022
佢最大賣點係食得晒映御朗8,尚豪既客
唔愁無客
會唔會爭太遠…
仲有宏富

遲d同心村(起完過渡房屋之後都係起私樓) 同埋長實近南生圍 果個豪宅項目 星星地產項目
講漏采葉庭
大哥
火炭果到工廈業權弟散到pk
要收晒等到2046
朗屏大部份都係單一業主
而且政府已經批左轉做商廈
兩個工業區既轉營速度完全無可比性
仲有采葉庭
個情況就好似火炭中洲同御龍山.
雖然御龍山舊過中洲,但睇過勢都似d人buy御龍山多過中洲個盤...
大哥
火炭果到工廈業權散到pk
要收晒等到2046
朗屏大部份工廈都係單一業主
而且政府已經批左轉做商廈
兩個工業區既轉營速度完全無可比性
咩呀,長實咪係個邊其中一個業主囉.
佢話計劃火炭佢擁有既工業大廈改做住宅呀嘛.
你睇下佢個邊等到幾時先開始動工...
所以你話無發展就係假

元朗南都去馬發展緊

其實成區都會升 大家都係持分者嘈黎真係無咩意思
你知唔知朗壹今年Q3已經完工
但御龍山環境都比中洲好..
得佢一個帶動d咩. 佢個商場太細了...
佢願意搞大d,我就會有唔同諗法~
世宙邊有資格話環境好過朗8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞