元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 15 - Yoho Hub 肯開價未?

1001 回覆
12 Like 19 Dislike
果邊暫時見到得一個星星地產單幢野新盤..
甲級寫字樓 你留意下荃灣西另一邊都係多寫字樓 翠豐臺咪一樣輸曬.. 又吊腳 係人都揀返荃城匯 環宇海灣荃灣廣場啦 近民生區呀嘛.
如果我係朗屏個邊新寫字樓返工 我都揀朗城/世宙啦.
放工買野方便,又多野行d....
C兄 我個租客係世宙住左都成年,根本無呢d投訴. 我真係唔知呢d係你幻想出黎定咩野. 我都未聽佢講過

你講黎講去就係話鄉黑 又話公屋對面多南亞. 我個陣租客想睇我個單位又係夜晚晚 平日黎,無你所講個d咁既野發生過
無謂嘈啦

自己鍾意咩/有幾錢咪買咩貨囉

成個元朗都有成交 即係咩樓都有人要

等d一手賣完又係再搶返2手
100%認同 依家疫情先唔覺 以前世宙樓下就係對面藥房d自由行分貨位
係 其實3個都係好 依家只係講d細微野
東頭果到好多發展wor
One north 有商場你唔知? 好多工廈被批准轉左商廈wor
買樓買未來買水位姐
你捧世宙還捧
客觀少少啦
朗城岩岩做左呀908萬2房485尺
世宙仲係700萬兩房
朗8 820萬2房
係轉左做住宅,但幾時會變住宅呢?連個地盤都未動工,唔知等到幾時. 等到入伙到時朗屏3寶都十零年樓齡啦.
個One North 商場好似聽講唔係好大. 到時等佢開左咪睇下佢帶唔帶動好多人流. Let's see
我捧世宙&朗城係因為位置確實好過朗8喎
朗8 2房面積4百尾到5百呎.
世宙 2房都係4百2零左右
所以咪lump sun都唔同啦~
屌原來業主
唔怪得上面係到係咁粉飾
5百幾萬買返黎收租,不知幾好收. 又唔洗供樓,上年疫情管理費都唔洗我地交2個月
朗城匯都靚架 不過收租回報率低就無買
朗8個外形又唔太掂,個邊又要行多條橋先過到黎舊區大馬路.無咁方便
好多係轉左做商廈
麗新果個轉住宅
唔知要發展幾耐啦
當十年
成個東頭係托住朗8架
我叫朗8位置最好

世宙同朗8唔同market la, Lumsum 都唔同
唔明點解你成日追住朗8咬
朗8真係好7.. 隻色太唔掂.. Sorry
麗新轉形做住宅 我經過都仲係收緊商廈,都唔急拆 有排啦 我都有留意過.雖則我依家無住元朗.
我覺得世宙外表三寶之中最靚wor
唔通好似朗8咁似公屋就好咩...
唔緊要 各有喜好
就快夏天成日落雨
出地鐵朗8同朗城一定唔使擔遮
咁世宙使唔使呢?
去到幾無野講先會講幢樓身既色
咁又點? 落雨去邊都預左要帶傘要預左濕..
品味問題者 世宙d用色似大陸樓
Ok you win
實用度都輸曬啦,2房好多都開廚.
我個租客鬼妹仔話要煮野食要實廚
係既...我覺得都多講普通話既人...
One North 出左網站有商場鋪位平面圖可以自己上去睇
條友真係唔識 佢無試過黃雨出街都唔洗帶遮,返屋企佢鐘意做落湯雞
都會有人話無露台掠唔到衫
咁驚落雨唔好出街了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞