你地返工食lunch有無遇過呢類同事?

458 回覆
1145 Like 44 Dislike
On9 做啦啦食個飯 都要攞苦黎辛
做埋財政大臣
比左方法你你又拒絕
點呀大小姐?你想要既係叮一聲 d 同事轉死性去拜黃大仙啦
你要年年送車送樓俾佢哋,如果唔送,你好快被孤立
係咪因為你做類似ADMIN個D位呀
係既話 多數老馮當你地係奶媽 同 負責人 負責收齊數
你年資唔夠 唔係老女人 D人會側側博 唔會主動比
如果係老女人 工作關係上點都會主動D
一餐半餐D廢老毒撚 加埋幾餐就慳好多

自己帶齊散銀同現金啦 比齊自己個份啦
下次帶少d 錢,放200蚊係銀包,放低信用卡係屋企,咁咪大家AA囉
話得一舊水, 唔多比哂喎, 大家都冇咪自己比自己囉
講真宜家有payme收數已經易過之前好多
我多數食完即刻pay返畀人驚唔記得
如果我畀既話就會request返人
我同同事會自動自覺即時payme
唔記得會提返佢
再唔係你真接request條數比佢地 睇下佢地仲扮唔扮到傻
Admin 先惡
之前有 po 講過點比 admin 撚化
試下食飯坐入啲, 覺得差唔多要比錢就keep住玩電話, 唔好做舉手叫埋單果個, 剩係搵紀錄良好既同事食飯 應該會好啲
Yes 就算唔係即刻畀 起碼都有個紀錄 係人多就煩啲 但好過收唔返
食完咪淨係拎自己扮錢出黎
冇錢咪問餐廳可唔可以分單收
點解要幫唔熟既人比埋
仆街試過! 屌,之後叫外賣自己位食算數。
所以一定要袋散紙響身
大家一齊鬥散,唔洗怕借俾人又唔洗驚得大紙要幫手埋單先
同事手足嚟 包容下啦
厚顏無恥
記得攞單
一返到office就拎住張單即刻逐個叫佢俾錢
鬥狗啦 同佢地有親咩
下次銀包都唔好帶
成班窮閪
飯錢都拖
有啲係拖延症發作
我會pay me request
午飯基金其實幾好
不過有啲人斤斤計較就真係好麻煩
埋完大數收PayMe最簡單
通常都係同事埋緊單嘅時候
其他人已經payme緊
每半個鐘sd 一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞