你地返工食lunch有無遇過呢類同事?

458 回覆
1145 Like 44 Dislike
食蒸魚飯?
有啲行業或者公司要Social㗎,
唔好一碌鳩打一船人
証明你唔係靚女一名
都煩啦 明明係人地責任 變左要自己做多啲野 仲要無著數
我地會payme request
唔洗怕羞架!正常架

或者我見同事今日俾左 琴日我俾就打個和
反正人地成日請我食野

有時真係會唔記得自己俾左未
我payme會remark住邊日lunch or dinner 咩餐廳方便大家睇返
你返咩工咁多無橫 係咪返 傳銷 咁撚多人食飯
慧眼
*無賴
樓主on9 好明顯你唔撚夠力同班仆街鬥
一定有人埋到單得黎就收得晒錢
你何必要做依個位 乖乖地講:「今日無帶錢 ,payme 番你」果一個位咪得囉
好簡單
無恥過佢地
食完話我食咗50蚊,放埋係枱面,咁自不然有人攞你啲錢埋單,你比咗錢又唔關你事,有幾難啊!
我成日都唔記得俾返人

不過提我一下就立即俾返say sorry

搞到而家我驚爭人錢人地又唔好意思出聲,成日問同事我有無爭你飯錢
睇工啦,我就對上兩份加而家轉左工都係自己一個人食,咪又係咁

一d 問題都冇
呢個真,大把人同成班同事一齊互含互吞精華
算把啦,人地唔識咩叫payme or FPS會同你講,PayMe 我無禍,我唔識用,放心我遲d一定找數,都唔佢係深山居住,還是扮唔識用
應該係質素問題,我做左十幾年野未遇果咁既同事
乜撚都做唔出就抵你啦,以後直頭豪氣啲請全枱啦,喺連登度嘈有撚用咩?

對住班仆班根本就係對人仁慈即係對自己殘忍
咁你唔好做俾錢嗰個
屌 理閪咩 食完差唔多走 囉錢出尼(自己嗰份) 起身走人咪得
Send payme request
咁撚蠢
明知班同事係乞衣咪拎少d 錢出去囉
係囉好似樓主咁俾人搵笨最醒
銀包長期唱散堆20/10蚊紙
食完就放底自己嗰份 之後等佢地自己搞自己追數
真係唔係人人都好似你咁蠢
俾曬方法你,又話依樣唔得個樣唔得
人地想屌醒你,又係度駁嘴
你係咁醒有計謀上嚟開post 把撚?
咪繼續做水魚囉
樓主係咪fresh grad bb
每日食飯追數都咁心累
咪行埋去瘋狂提囉
怕咩鬼
分分鐘下個月就轉工啦
自己轉仲好
人地轉仲死 追都追唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞